شیرینی نواری زعفرانی یه شیرینی عالی و خوشمزه بدون نیاز به کاتر، همزن و استراحت! اگه زعفران ندارید از رنگ زرد زعفرانی استفاده کنید یا حذفش کنید.
برای این شیرینی خوشمزه و آسان از خمیر شیرینی آلمانی با روغن مایع استفاده کردم. بافت کاملا ترد داره.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نواری زعفرانی
- تقریبا 300 گرم آرد سفید (دو پیمانه)
- 100 گرم شکر دانه ریز (نصف پیمانه منهای یک و نیم قاشق غذاخوری)
- 1 عدد تخم مرغ + 1 عدد زرده (40 گرم زرده و 30 گرم سفیده)
- زعفران دم کرده غلیظ یک چهارم قاشق چای خوری
- 80 گرم روغن مایع (یک سوم پیمانه منهای دو سوم قاشق غذاخوری)
- بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
- یک پینچ نمک
- مارمالاد دلخواه (فقط سفت باشه)
- به جای شکر میتونید از 100 گرم پودر قند استفاده کنید
دستور پخت شیرینی نواری زعفرانی
ابتدا 30 گرم (3 قاشق غذاخوری) از آرد را جدا کنید. بقیه آرد را به همراه بکینگ پودر الک کنید.
در ظرفی تخم مرغ و وانیل و شکر و روغن و نمک را ریخته با قاشق مخلوط کنید تا شکر تقریبا حل شود.زعفران غلیظ را اضافه و مخلوط کنید.
مخلوط آرد را طی چند مرحله تا جایی اضافه کنید که خمیری لطیف بدست بیارید و با لیسک یا دست مخلوط کنید.
اگر خمیر چسبناک بود از 20 گرم آرد اضافه به اندازه مورد نیاز استفاده کنید تا وقتی خمیر به دست نچسبد.
مقداری از خمیر برداشته، بین دو نایلون به صورت مستطیل (عرض حدود 5 سانت و طول دلخواه) و ضخامت 2 میل باز کنید. آن را به سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته و با برس چرب کرده اید منتقل کنید.
وسط آن را مطابق تصاویر مارمالاد دلخواه بگذارید.
لايه دیگری از خمیر روی آن قرار دهید. (من برای خمیر رویه از وردنه شياردار استفاده کردم).
اطراف خمير را با کمی فشار بهم بچسبانید.
در فر 175 درجه به مدت تقریبی 20 دقیقه بپزید.کف فر سینی خالی باشه.
بعد از خارج کردن از فر، با چاقوی اره ای تیز برش دهید.
نکات مهم
- با خمیر بازی نکنید که به روغن میفته.
- اگه زعفران ندارید از رنگ زرد زعفرانی استفاده کنید.