تاتلی کادایف فنجانی یه دسر ترکیه ای خاص و شیک و بسیار خوشمزه!
مواد لازم برای تهیه دسر تاتلی لیوانی
مواد لازم برای شربت:
- 5 لیوان شکر
- 5 و نیم لیوان آب
- 1 برش لیمو (یا چهار، پنج قطره آبلیمو)
- 750 گرم کادایف تازه (نرم)
- 250 گرم مارگارین یا کره (آب شده و سرد شده)
- گردو (درشت خرد شده)
طرز تهیه تاتلی کادایف فنجانی
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر، آب و لیمو را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بذارید. وقتی شروع به جوشیدن کرد تایم بگیرید 15 تا 20 دقیقه دیگر با حرارت متوسط رو به کم بجوشانید. سپس اجاق را خاموش کنید و کنار بذارید سرد شود.
رشته های کادایف تازه را با دست از هم جدا کنید. کره آب شده و سرد شده را روی کادایف بریزید و هم بزنید تا روغن به تمام قسمت های کادایف برسد.
فنجان را چرب نمیکنید! یه تکه کادایف را داخل فنجان بذارید و وسط کادایف را باز کنید و گردو بذارید. با یک تکه کادایف روی گردو را بپوشانید. خوب فشار بدید تا شکل منظمی بگیرد سپس از فنجان بیرون آورده داخل سینی بچینید. در فر 175 درجه تا وقتی که داخل و روی کادایف خوب سرخ شود بپزید.
بعد از بیرون آوردن از فر وقتی که گرمای اولیه را از دست داد(5_4 دقیقه بعد) شربت سرد را روی تاتلی بریزید حداقل 2 ساعت صبر کنید تا شربت را کاملا جذب کند سپس سرو کنید. میتوانید با بستنی یا سرشیر و پسته خرد شده سرو کنید. (توصیه میکنم همان روز سرو شود هر چقدر بماند نرم میشود)
طرز تهیه دسر تاتلی کادایف لیوانی با خامه
میتوانید با گردو درست کنید یا داخلش خامه نذارید و فقط روی کادایف خامه بذارید.
مواد لازم:
- 500 گرم کادایف رشته ای
- 200 گرم کره
- 1 لیوان پسته و یا گردو
- 1 پاکت خامه به دلخواه(ترجیحا خامه محلی برای داخل و یا بیرون کادایف)
برای شربت:
- 4 لیوان شکر
- 4 لیوان آب
- چند قطره آب لیمو
طرز تهیه:
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی اجاق تا وقتی که به قوام برسد حدود 15 دقیقه بپزید.
نزدیک به زمان خاموش کردن اجاق چند قطره آب لیمو بریزید. کانال غذای ترکیه،رشته های کادایف را بدون اینکه تکه تکه کنید از هم جدا کنید کره آب شده را بعد از اینکه ولرم شد روی کادایف بریزید و خوب هم بزنید.
سپس یک مشت کادایف داخل فنجان سایز متوسط بذارید و وسط کادایف را کمی باز کنید و خامه و پسته بذارید و با کادایف روی خامه و پسته را بپوشانید و کمی فشار بدید و با دست برگردانده و داخل سینی بذارید.
تمام کادایف ها را به این شکل آماده کنید. در فر 200 درجه تا وقتی که سرخ شود بپزید. بلافاصله بعد از بیرون آوردن از فر شربت خنک را روی کادایف بریزید و1 تا 2 ساعت استراحت بدید و قبل از سرو روی کادایف خامه و پسته بذارید.
نوش جان
طرز تهیه تاتلی دلمه کادایف
رشته کادایف نوعی رشته خوراکی است که دو نوع نرم و خشک دارد میتوانید از لوازم قنادی فروشی تهیه کنید.
مواد لازم:
- 250 گرم کادایف تازه (کادایف نرم، با کادایف خشک نمیشه)
- 100 گرم گردو
- 2 قاشق غذاخوری کره
- روغن مایع برای سرخ کردن
- پسته برای تزیین
برای سس:
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق سوپ خوری نشاسته (ذرت یا گندم)
- نصف لیوان آب
برای شربت:
- 1 لیوان شکر
- 1 لیوان آب
- 4تا 5 قطره آبلیمو
طرز تهیه
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر، آب و آبلیمو را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بذارید وقتی شروع به جوشیدن کرد با حرارت متوسط 8_7 دقیقه بجوشانید و سپس کنار بذارید سرد شود.
مواد سس را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید.
کادایف را داخل ظرف بزرگی بذارید و کره آب شده و سرد شده را روی کادایف بریزید و تمام کادایف را به کره آغشته کنید دقت کنید کادایف ها گلوله گلوله یا خرد نشود. از کادایف به مقدار کم و کافی بردارید. روی سطح کار باز کنید، مقداری گردو در یک طرف بذارید و طوریکه که خیلی فشرده نشود رول کنید.
تمام کادایف ها را به این شکل آماده کنید و در سس بزنید. کمی فشار بدید و کناره ها را درست کنید. داخل روغن داغ با حرارت متوسط پشت و رو سرخ کنید. بلافاصله بعد از بیرون آوردن از روغن داخل شربت سرد بذارید. 10 دقیقه داخل شربت نگه دارید سپس داخل ظرف سرو بذارید. روی کادایف پسته خرد شده بپاشید و سرو کنید. نوش جان