این کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی فوقالعادهست. اگه به آب پرتفال تازه دسترسی دارید پیشنهام میکنم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی
- تخم مرغ ۴ عدد
- آب پرتقال تازه و خونگی ۱ لیوان
- شکر یک لیوان
- روغن مایع ۲/۳ لیوان
- آرد ۱ و ۲/۳ ام لیوان
- بکینگ پودر دو قاشق چایخوری
- وانیل ۱/۳ قاشق چایخوری
- رنده پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری
دستور پخت کیک پرتقالی اسفنجی با سس شکلاتی
۱. تمامی مواد حدااقل از یک ساعت قبل از یخچال خارج و به دمای محیط رسیده باشند.
۲. فر را روشن روی دمای ۱۷۵ درجه تنظیم تا گرم شود.
۳. تخم مرغ ها وانیل و شکر را با همزن برقی حسابی هم بزنید تا کرم رنگ، کشدار و حجیم شوند.
۴. آب پرتقال و روغن را جداگانه اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید
۵. آرد و بکینگ پودر را سه با الک کرده و طی سه مرحله به مایه اضافه کنید و با لیسک در یک جهت به آرامی هم بزنید تا آرد حسابی حل شده و مایه یکدستی حاصل شود.
۶. در نهایت پرتقال تمیزی برداشته سطح روی پوست پرتقال را با دندانه ریز رنده، رنده کنید و به اندازه یک قاشق غ در مایه کیک ریخته و هم بزنید.
۷. قالب مورد نظر را چرب کرده و ته آن کاغذ روغنی بگذارید. سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و به آرامی قالب را به کف بکوبید تا مایه در داخل قالب یکدست و هواگیری شود.
۸. قالب را در فری که از قبل روشن کردید بگذارید تا کیک پخته شود.
۹. حدودا ۵۰ دقیقه زمان برای پخت کیک کفایت میکند.
نکات مهم
- حتما از پرتقال های خوشمزه برای آبگیری استفاده کنید تا مزه کیک شما بد طعم نشود.
- آب پرتقال را همان زمان درست کردن کیک بگیرید چرا که اگر مانده شود کمی تلخ میشود.
- می توانید برای تزئین از سس شکلات یا سس پرتقال استفاده کنید.
- حواستون باشه هنگام رنده کردن پوست پرتقال حتما سطح روی پوست را رنده کنید چرا که قسمت گوشتی پوست پرتقال تلخ می باشد.
- از استفاده زیادی پوست پرتقال هم بپرهیزید.
- اگر می خواهید بافت کیکتان نارنجی تر باشد می توانید از یک قطره رنگ خوراکی نارنجی استفاده کنید.
نوش جان
طرز تهیه کیک پرتقالی بدون شیر و بدون ماست
یه کیک فوق العاده خوشمزه و خوش عطر و خوش بافت
مواد لازم
4 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر
1 لیوان آرد قنادی
نصف لیوان آب پرتقال طبیعی
نصف لیوان روغن مایع
2 قاشق چای خوری سرپر بکینگ پودر
نوک ق چ وانیل
زنده پوست 1 عدد پرتقال (فقط قسمت نارنجی)
طرز تهیه
تخم مرغ و شکر و وانیل رو 7 دقیقه با دورتند همزن زده تا حجیم و کشدار بشه. حین کار چندبار دورگیری می کنیم.روغن رو بهش اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
آب پرتقال تازه و رنده پوست پرتقال رو هم بهش اضافه کرده و مجدد 30 ثانیه هم می زنیم.
مخلوط آرد و بکینگ پودر رو هم که 3بار الک کردیم، کم کم به مایه اضافه کرده و با لیسک آروم و دورانی هم می زنیم.
مایه رو داخل قالب چرب شده ریخته و چندبار به سطح کار کوبیده و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 175 به مدت تقریبی 55 دقیقه می پزیم. این کیک فوق العاده خوشمزه و خوش عطره،حتما امتحانش کنید. نوش جان
- حتما از آب پرتقال طبیعی استفاده کنید، من آب یه دونه نارنگی هم بهش اضافه میکنم محشر میشه.
- قالب رو همون ابتدای کار با کره چرب کنید و داخل فریزر بزارین.
- قالب من طرحدار میان تهی با قطر 23 بود.