قرابیه پرتقالی هم درست کردنش خیلی آسونه، هم خوشمزه و هم مقرون بصرفه ست. یه شیرینی معطر که در دهان آب می شه، طعمی لذیذ که به یادتون میمونه!
در ادامه هم با یه شیرینی ترکیه ای خیلی خوشمزه و زیبا که عطرش تمام خونه رو پر کرده و حال و هوای عید داده در خدمتتون هستم، امیدوارم شما هم درست کرده و لذت ببرین.
مواد لازم برای تهیه قرابیه پرتقالی خیس
برای خمیر
- 2 عدد تخم مرغ
- 125 گرم کره (همدمای محیط)
- نصف پیمانه روغن
- پوست 1 عدد پرتقال
- 4 قاشق غذاخوری پودر قند
- 1 بسته وانیل (5 گرم)
- 1 بسته بیکینگ پودر (10 گرم)
- 2.5 پیمانه آرد
برای شربت پرتقالی
- 1.5 پیمانه آب پرتقال
- 7 قاشق غذاخوری شکر
دستور پخت قرابیه پرتقالی خیس ترکی
برای سس؛ آب پرتقال و شکر رو در قابلمه به مدت 10 دقیقه بجوشون. سپس از روی اجاق گاز برداشته و کنار بذار تا در دمای محیط سرد بشه.
برای تهیه خمیر، تخم مرغ، کره، روغن، رنده پوست پرتقال، پودر قند، وانیل و بکینگ پودر رو در یک کاسه عمیق ریخته و با هم مخلوط کنید.
آرد رو به مخلوط اضافه کن و خوب ورز بدید.
از خمیر تکه هایی به اندازه گردو بردارید و به شکل گلوله در بیارید.
خمیرهای گرد شده رو در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید، با فاصله قرار بدید و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه بپزید.
بعد از اینکه قرابیه ها رو از فر خارج کردیید، بعد از اینکه از داغی افتادن، در شربت پرتقال خنک شده فرو کنید و بذارید قرابیه ها خیس بشن و شربت رو جذب کنن.
قرابیه های پرتقالی خیس آماده هستن. نوش جان!
طرز تهیه قرابیه پرتقالی ترک دار
مواد لازم
- تخم مرغ درشت ۲ عدد
- روغن مایع نصف فنجان
- پودر قند ۱ فنجان
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- بیکینک پودر ۱ پاکت ( تقریبا ۱ قاشق غذاخوری سرخالی)
- رنده ریز پوست پرتقال ۲ عدد متوسط
- آب پرتقال ۲ قاشق غذاخوری
- آرد ۲.۵ لیوان
- برای آغشته کردن شیرینی ها پودر قند یک پیاله
طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ ها، شکر، پودرقند (پودر قند رو حتما الک کنین تا گلوله گلوله نمونه) رو داخل کاسه ای بریزین و با همزن دستی بزنین تا از لختگی در بیاد.
سپس روغن مایع، رنده پوست پرتقال، آب پرتقال و بیکینگ پودر رو علاوه کرده و هم بزنین در نهایت آرد رو که الک کردین رو علاوه کرده و مخلوط کنین و با دست کمی ورز بدین.
ورز دادن تا حدی باشه که مواد مخلوط بشه لازم نیست زیاد ورز بدین.
خمیر حالت چسبناکی داره به همین خاطر نیم ساعت داخل یخچال بزارین تا استراحت کرده و حالت چسبندگیش از بین بره.
از خمیر به اندازه گردوی بزرگ برداشته گرد کرده، داخل پودر قند فراوان بغلتونین و در سینی فر که کاغذ روغنی انداختین با فاصله بچینین و در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰درجه بمدت ۲۰دقیقه یا تا زمانیکه زیر شیرینی هاتون یکم رنگ گرفته و روشون بخوبی ترک بخوره بپزین.
از فر در بیارین بزارین ازحرارت بیفته (گرم گرم تکون بدین تکه تکه میشه)، سپس داخل ظرف سروتون بچینین و نوش جان کنین. به همین راحتی و خوشمزگی!
با این مقدار مواد حدود ۲۰ عدد قرابیه پرتقالی میتونید درست کنید.
از لیمو ترش به جای پرتقال میتونین استفاده کنین. اگه از لیمو ترش استفاده میکنین آب نصف لیمو ترش کافیه (حدود ۱ قاشق غذاخوری)