شیرینی نَزیه یکی از شیرینی های شیرینی سنتی خوی و آذربایجان هست که این شیرینی خوشمزه در مهمونی ها و موقع دید و بازدید با چای شیرین برای پذیرایی استفاده میشه.

فوق‌العاده خوشمزه و ساده و راحته و پیشنهاد می‌کنم امتحان کنید این خوشمزه رو.


مواد لازم برای تهیه شیرینی نزیه ترکی

  • آرد سفید حدود 2 تا 3 لیوان
  • دو عدد تخم مرغ
  • دو سوم لیوان روغن مایع یا کره آب شده
  • یک پیاله کوچک ماست یا یک لیوان شیر
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • یک قاشق مرباخوری زنجبیل
  • یک قاشق چای‌خوری خمیرمایه
  • یک قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • پودر قند دو قاشق غذاخوری برای تزئین

مواد میانی

  • پودر قند نصف لیوان
  • گردوی میکس شده نصف لیوان
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری

دستور پخت شیرینی نزیه ترکی

طرز تهیه شیرینی نزیه ترکی (نان نزیه خوی)
قبل از شروع تخم مرغ و شیر یا ماست رو از نیم تا یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه.

شکر و مخمر رو داخل یک چهارم لیوان آب ولرم بریزید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا مخمر عمل کنه و فعال بشه. بعد از حدود 10 دقیقه مخمر باید روی سطح آب کف ایجاد کنه.

برای شروع یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و دو عدد تخم مرغ و یک قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق مرباخوری زنجبیل رو اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی مواد رو خوب هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج بشه.

در ادامه دو سوم لیوان روغن مایع یا کره آب شده و یک پیاله کوچک ماست یا یک لیوان شیر رو اضافه کنید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست بشن. سپس مخمر رو به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با مواد مخلوط بشه.

سپس یک قاشق مرباخوری بکینگ پودر رو با 2 لیوان آرد سفید قنادی مخلوط کنید و الک کنید. مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیری شکل بگیره که به دست نچسبد.

در صورت نیاز و اگه خمیر چسبناک بود کم کم با قاشق غذاخوری به مواد آرد اضافه کنید و حدود 10 دقیقه خمیر رو ورز بدید.

وقتی که خمیر اماده شد، خمیر رو داخل یک ظرف که داخلش رو چرب کردید بذارید و روش رو بپوشونید و حداقل حدود 2 ساعت در دمای محیط بهش استراحت بدید.

برای تهیه مواد میانی پودر قند و گردوی میکس شده و پودر هل رو داخل یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.

بعد از گذشت حدود 2 ساعت، وقتی که خمیر عمل اومد، پف خمیر رو بگیرو و ورز بدید. سپس به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به شکل دایره پهن کنید.

یک قاشق از مواد میانی رو یک طرف خمیر بریزید و طرف دیگه خمیر رو برگردونید روش و لبه های خمیر رو کمی فشار بدید و ببندید.

برای پخت شیرینی نزیه هم می‌تونید شیرینی ها رو داخل فر بذارید و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید و هم می تونید شیرینی ها رو داخل روغن داغ و زیاد سرخ کنید و بعد از سرخ شدن روش پودر قند بپاشید و سرو کنید. اگه سرخ کنید خوشمزه تر میشه. نوش جان.