نان اهری آذربایجان شرقی یکی نانهای محلی کشورمون هست که دستور پختش رو براتون آماده کردم. نان اهری از نانهای سنتی استان آذربایجان شرقی هست و یه نون یا شیرینی زنجبیلی خوشمزه و متفاوته.


مواد لازم برای تهیه نان اهری تبریزی

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر قند سه چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
  • ماست بدون آب نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن مایع نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • سرکه سفید ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آرد شیرینی پزی دو و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
  • زنجبیل ۱ قاشق سوپ‌خوری

برای رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • عسل یا شیره انگور ۱ قاشق چای‌خوری

دستور پخت نان اهری تبریزی با لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه نان اهری آذربایجان شرقی با پیمانه لیوان
برای شروع ابتدا تخم مرغ رو کمی بزنید پودر قند رو اضافه کرده مخلوط کنید تا رنگش کرمی بشه بیکینگ پودر و سرکه رو با ماست مخلوط کنید و اضافه کنید مخلوط کنید.

سپس روغن رو اضافه و مخلوط کنید زنجبیل رو اضافه و مخلوط کنید آرد رو در چند مرحله اضافه و مخلوط کنید تا آرد کاملا مخلوط بشه و خمیر چسبناکی بدست میاد با در بسته داخل یخچال قرار بدین به مدت یک ساعت خمیر رو روی سطح آردپاشی شده قرار بدین و با دست به ضخامت یک سانت پهن کنید روی خمیر آرد نپاشید دستتون رو آرد بزنید و خمیر رو پهن کنید.

در ادامه با قالب گرد قالب بزنید و هر بار قالب رو به آرد بزنید. اضافه خمیر رو جمع کنید ولی زیاد دستمالی نکنید و دوباره پهن کنید و قالب بزنید.

خمیر رو به داخل سینی منتقل کنید مواد رومال رو کاملا مخلوط کرده و روی نونها رومال بزنید یه دور بزنید و دوباره از اولی یکبار دیگه بزنید حدود پنج دقیقه زمان بدین.

بعد با چنگال روی نونها خط بکشید به شکلی که خطوط کامل بیفته.

سپس داخل فر گرم با دمای ۱۷۰ درجه قرار بدین تا وقتیکه روی نونها کاملا طلایی بشه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زیاد نذارین بمونه چون لطافتشو از دست میده اگه روی نونها طلایی نشد حرارت بالا رو روشن کنید. نوش جان


روش دوم

طرز تهیه کلوچه اهری با پیمانه

مواد لازم

  • شکر ۱ پیمانه
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • ماست نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
  • آرد شیرینی ۳ تا ۳ و نیم پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
  • سرکه سفید دو قاشق مربا خوری

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و وانیل و شکر را 3 دقیقه با دور تند همزن برقی (5 دقیقه دستی) میرنیم تا کرم رنگ شود.

در مرحله بعد سرکه و زعفران را اضافه کرده و یک دقبقه هم میزنیم. بعد ماست و روغن را اضافه کرده و هم میزنیم. در مرحله آخر آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و روی مواد قبلی الک کرده و کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع شود.

تا حدی آرد بزنید که خمیر جمع بشه. زیاد آرد اضافه نکنید.

در سینی فر گذاشته و رومال ماست و زرده و زعفران زده و با چنگال طرح میندازیم. در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه میذاریم. به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه.

در نهایت گریل را روشن کرده تا رو کلوچه کاملا طلایی بشه. در فر یک ظرف آب حتما بذارید. نوش جان