یه باقلوا با طعمی جدید و البته بسیار خوشمزه، ساووق باقلوا یا باقلوای سرد ترکیه.


مواد لازم برای تهیه باقلوای سرد ترکیه ای

برای تهیه خمیر باقلوا خونگی

  • آرد حدود 2 لیوان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • نصف لیوان ماست
  • نصف لیوان روغن
  • نصف لیوان شیر
  • کمی وانیل
  • سرکه سفید یک قاشق چای‌خوری
  • گردو 200 گرم

برای تهیه شربت

  • یک لیوان شکر
  • یک لیوان آب
  • نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو یا آبلیمو
  • ۲ قاشق غذاخوری شیرعسلی

دستور پخت باقلوای سرد ترکیه ای با خمیر خانگی

طرز تهیه باقلوای سرد ترکیه ای
برای تهیه خمیر باقلوا ابتدا به مقدار لازم آرد رو با مواد خمیر مخلوط کنید تا خمیر لطیف و نرمی بدست بیاد.

خمیر رو کمی ورز میدهیم و ده بیست باری میکوبیم روی سطح کار.

از خمیر چونه ۵۰ گرمی گرفته و داخل سینی میذاریم، روش هم می پوشونیم و به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم.

روی سطح کار مقداری نشاسته ذرت بپاشید و خمیر را بانشاسته ذرت باز کرده و به اندازه قالب برش زده و داخل ظرف مورد نظر خمیر را روی هم قرار میدهیم.

به همین ترتیب تا به ۸ تا ۱۰ لایه برسد.

همچنین میتونین از خمیر آماده باقلوا (خمیر یوفکا) استفاده کنین و حدود ده لایه خمیر رو به اندازه ظرف برش زده و یکی یکی چرب کرده داخل ظرف میچینیم بعد موادمیانی و باز خمیر چرب شده.

مواد داخل باقلوا گردو یا پسته نگینی خرد کرده و کمی هل قاطی کرده و داخل ظرفی ک خمیر باز شده گذاشتیم گردو را بر همه جای ان میرسانیم و به دلخواه شکلات تخته ایی رنده شده هم کمی میپاشیم. (دلبخواهی و قابل حذفه)

دوباره خمیر را باز کرده و حدود ۸ تا ۱۰ لایه باز میکنیم و میذاریم.

بعد از اینکه داخل پیرکس خمیرها را گذاشتیم به دلخواه برش زده و بسته به اندازه پیرکس یک لیوان روغن مایع و ۱۰۰ گرم کره را گر‌م کرده، کف و دوغ کره راجدا کرده و مخلوط هر دو را روی باقلوا میریزیم.

مقدار روغن رو میتونین کمتر بریزین.

داخل فر به مدت حدود ۱ ساعت پخته شود.

وقتی باقلوا پخته شده نسبتا سرد شد شربت سرد را میریزیم.

برای تهیه شربت یک لیوان شکر، یک لیوان اب و نوک قاشق چای‌خوری جوهر لیمو را روی حرارت گذاشته تا شکر خوب حل شود.

بعد یک الی ۲ قاشق غذاخوری شیرعسلی ریخته خوب هم میزنبم وقتی جوش خورد خاموش کرده و در آخر دو لیوان شیر سرد روی شربت میریزیم و هم میزنیم تا شربت سرد بشه.

شربت سرد را روی باقلوای پخته شده سرد میریزیم خیلی زیاد هم نریزین و ی شب کامل داخل یخچال میذاریم تا استراحت کنه و شربتش خوب جذب بشه.

بعد استراحت اول روی باقلوا کمی کاکائو الک کرده و بعد شکلات تخته ای رنده شده را به همه جای باقلوا میریزیم.

این باقلوا در اصل شربتش زیاده و باید تو شربت شیر بمونه و وقتی باقلوا رو برمیداری باید شربتش چکه کنه. نوش جان