زرشک پلو با مرغ سرخ شده از اون غذاهایی هست که هم خیلی خوشگله هم خوشمزه و تو جشن ها و مهمونی هامون زیاد سرو میشه، مهم اینه که بتونیم خیلی خوشمزه درست کنیم و بوی مرغ رو بگیریم.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ سرخ شده
- ران یا سینه مرغ به تعداد دلخواه
- رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز دو عدد متوسط
- زعفرون دم کرده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
- گلاب ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- زرشک نضف لیوان
- برنج ۲ پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- کره ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت زرشک پلو با مرغ سرخ شده مجلسی
ابتدا مرغ ها رو میذاریم تو آب رو شعله بجوش که اومد، آبش رو خالی میکنیم و دوباره آب میریزیم و با نمک فلفل زردچوبه و فلفل و پیاز میذاریم بجوش بیاد، حرارت رو کم میکنیم و در ظرف رو میذاریم تا بپزه.
بعد از یک ربع چند قاشق زعفرون دمکرده اضافه میکنیم و بعد از اینکه کامل پخت مرغ ها رو جدا میکنیم.
داخل ظرفی رب رو تفت میدیم و پیاز سرخ شده اضافه میکنیم و نمک فلفل میزنیم و بعد در آب مرغ ها رو اضافه میکنیم تا بجوش بیاد، زیرش رو کم میکنیم و در ظرف رو میذاریم تا سس غلیظ بشه.
دو طرف مرغ ها رو داخل روغن سرخ میکنیم و به سس اضافه میکنیم و میذاریم تا سس کامل غلیظ بشه.
ده دقیقه آخر پخت گلاب رو اضافه میکنیم، زرشک ها رو میشوریم و با کره و شکر کمی تفت میدیم، برنج رو هم دم میذاریم و بعد به دلخواه تزئین میکنیم.
نکات مهم و فوت و فن های پخت زرشک پلو با مرغ سرخ شده مجلسی
- میتونید از چند ساعت قبل مرغ ها رو مزه دار کنید ولی به روشی که گفتم هم عالی میشه.
- زرشک ها با حرارت کم تفت داده بشه چون زرشک سریع میسوزه و تغییر رنگ میده.
- میتونید اول مرغ رو سرخ کنید.
- از گلاب حتما استفاده کنید چون عطرشو بینظیر میکنه.
- برای سس میتونید از هویج و فلفل دلمه هم استفاده کنید.
- زرشک ها رو زمان زیادی داخل آب نذارید بمونه، چند بار بشورید تا رنگش تغییر نکنه.
روش مزه دار کردن مرغ برای زرشک پلو
اگه یه بار زرشک پلو با مرغ رو به این روش درست کنین دیگه امکان نداره سراغ روشهای دیگه برید.
اول مرغ رو با دو قاشق غذاخوری زعفرون آب شده و یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یک سوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل و آب نصف لیمو ترش، سه ساعت مزه دار کنین و بعد دو طرفش رو کاملاً توی روغن سرخ کنین.
حالا یه پیاز درشت رو نگینی خرد کنین، یه دونه هویج رو حلقه حلقه کنین، یه دونه فلفل دلمه ای رو هم نگینی خرد کنین و با دو حبه سیر و دو عدد برگ بو بریزین توی قابلمه و مرغ هایی که سرخ کردین رو بذارین روش و بدون آب و روغن بذاریدش روی حرارت کم تا کم کم آب بندازه.
یک قاشق روغن بریزید توی تابه و دو قاشق رب گوجه فرنگی رو توش تفت بدید، بعد دو لیوان آب جوش اضافه کنین و دو دقیقه که قل خورد آب نصف لیمو ترش و دو قاشق غذاخوری زعفران آب کرده بهش اضافه کنین و بذارین دو دقیقه ی دیگه هم قل بخوره و بعد بریزیدش روی مرغ ها تا ۴۵ دقیقه با هم بپزن.
زرشک رو هم توی کره ۳۰ ثانیه تفت بدین و بعد یک قاشق شکر بهش اضافه کنین و با حرارت کم همشون بزنین تا شکر آب بشه. اگه دوست دارین خلال بادام و خلال پسته رو هم نیم ساعتی با دو قاشق گلاب خیس کنین و در آخر به زرشک اضافه کنین و همشون بزنین و شعله رو خاموش کنین.
حالا یه قاشق زعفران آب کرده هم بهشون اضافه کنین و بذارینشون کنار تا برای تزئین غذاتون ازش استفاده کنین.
به همین سادگی به همین خوشمزگی!