این یک خمیر مناسب برای نان صبحانه یا یک نان ساندویچی میتواند باشد.


مواد لازم برای تهیه نان صبحانه فرانسوی

  • ۱۲۵ گرم آرد نان
  • ۸۳ گرم آب
  • ۲ گرم نمک
  • اندازه نوک قاشق چای خوری خمیر مایه خشک فوری
  • ۳۷۵ گرم آرد نان میتونه ترکیب باشه (۳۴۰ آرد نان + ۳۵ گرم آرد چاودار یا آرد گندم کامل)
  • نمک ۷ گرم
  • آب ۲۴۸ گرم
  • مخمر خشک یک چهارم قاشق چای‌خوری

دستور پخت نان صبحانه فرانسوی ساده و خوشمزه

طرز تهیه نان صبحانه فرانسوی ساده و خوشمزه

برای شروع ابتدا ۱۲۵ گرم آرد نان و ۸۳ گرم آب و ۲ گرم نمک و به اندازه نوک قاشق چای خوری خمیر مایه خشک فوریم رو خلوط میکنیم و ورز میدیم در حدی که چسبندگیش از بین بره.

خمیر رو تو یک کاسه بذارید و سلفون بکشید.

میتونید ۱۲ تا ۱۶ ساعت تو محیط بذارید بمونه بعد استفاده کنید. من یک ساعت گذاشتم تو دمای محیط موند و ۴۸ ساعت تو یخچال قرار دادم.

من آرد و اب رو مخلوط کردم (کامل مخلوط شود ) یک ساعت در ظرف در بسته در دمای ۲۴ درجه استراحت دادم.

تو این یک ساعت خمیر کهنه رو از یخچال خارج کردم تا به دمای محیط برسه.

حالا مخمر و نمک رو به مخلوط آرد و اب اضافه کنید میتونید نمک رو بعد ده دقیقه ورز اضافه کنید. ( من یک نصف قاشق شکر هم زدم)

در حین ورز دادن خمیر کهنه رو تیکه تیکه کنید و اضافه کنید. این نان شکر و روغن ندارد.

ولی من بعد ده دقیقه ورز دادن یک قاشق غذاخوری روغن مایع هم زدم.

خمیر را خوب ورز دهید.

خمیر را چانه گرفته در یک ظرف چرب شده استراحت دهید تا دو برابر شود.

بعد پف خمیر را بگیرید خمیر را تا بزنید و رول کنید درز خمیر را ببندین و چپه داخل یک سبد که پارچه آرد پاشی شده داخلش باشد بگذارید.

یعنی درز نان به سمت رو و بالا باشد.

خمیر را با یک نایلون بپوشانید و ۶ ساعت داخل یخچال قرار دهید‌. بعد در دمای محیط بگذارید تا حجم لازم را بگیرد.

واسه من دو ساعت طول کشید.

از یک ساعت قبل فر را روشن کنید که کاملا داغ باشد. دما ۲۳۰ درجه فر گازی و بیست درجه کمتر فر برقی

در پخت این نان بخار اولیه خیلی مهم هست.

اگر قابلمه چدن یا هر قابلمه با ضخامت دارید، از آن استفاده کنید، وگرنه از یک سینی ضخیم واسه پخت استفاده کنید. یا مثلا دوتا سینی رو روی هم بگذارید.

اگر قابلمه دارید آنرا از قبل داخل فر بگذارید تا داغ شود.

خمیر که حجم گرفته بود را روی کاغذ نسوز برگردانید و آرد اضافی روی آن را تمیز کنید و تیغ بزنید. از یک طرف به طرف دیگر تیغ رو با عمق لااقل نیم ساعت وارد کنید.

قابلمه رو خارج کنید و خمیر رو با کاغذ داخلش قرار دهید چند تکه یخ هم داخلش بریزید و درب قابلمه رو ببندین.

بیست دقیقه اول که گذشت درب قابلمه رو بردارید و بیست دقیقه دیگه به پخت ادامه دهید.

من ده دقیقه آخر پخت درجه فر رو بیست درجه کاهش دادم چون حس کردم تا پخت کامل ممکنه ته نان بسوزد.

حالا اگر سینی دارید میتونید از دو روش استفاده کنید سینی رو مثل قابلمه بذارید داغ بشه.

بعد که خمیر رو روش منتقل کردین چند تیکه یخ کنارش گذاشته و یک قابلمه یا کاسه استیل رو روش برگردونید و یا اینکه تا خمیر رو تو فر گذاشتید داخل یک ظرف که از قبل تو فر داغ شده سریع آبجوش بریزید تا بخار زیادی ایجاد شود.

به هر حال در پخت این نان بخار نقش مهمی دارد، مخصوصا در رنگ گرفتن و شکفتگی نان.

نان بعد پخت پوسته سفتی دارد که وقتی خنک شد نرم میشود، این نان بافت جویدنی دارد. به هیچ وجه قبل خنک شدن برش نزنید.