باقلوا رولی اون هم خونگی حسابی لذید و خوشمزه است. یه باقلوای استانبولی خوشمزه که خیلی هم راحت درست میشه.


مواد لازم برای تهیه باقلوا رولی با خمیر یوفکا

  • مغز گردوی خرد شده (یا یادام، پسته و یا ترکیب مغزی دلخواه) ۲ تا ۲.۵ لیوان
  • پودر قند ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوری
  • خمیر یوفکا باقلوایی ۱ بسته
  • کره ۱۵۰ گرم (همراه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع)
  • پودر پسته به میزان لازم

برای شربت

  • شکر ۲ لیوان
  • آب ۱ لیوان
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • گلاب ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • آب لیمو  ۱/۲ قاشق مرباخوری

دستور پخت باقلوا رولی با خمیر یوفکا باقلوا به روش ترکی استانبولی

طرز تهیه باقلوا رولی با خمیر یوفکا باقلوا به روش ترکی استانبولی

اول شربت رو درست کردم. شکر و آب رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت قرار دادم تا شکر حل بشه و بجوشه، آب لیمو رو ریختم ، ۵ تا ۱۰ دقیقه که جوشید بهش زعفران، پودر هل، گلاب رو ریختم و بلد از حرارت برداشتم.

برای مغز من از گردو استفاده کردم و خرد کردم. خیلی پودری نشه، جای گردو از بادام، پسته و … می تونید استفاده کنید با حتی ترکیبی. گردو و پودر قند و پودر هل و گلاب رو با هم مخلوط کردم.

کره رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم و آب کردم، یکی دو قاشق هم روعن مایع بهش اضافه کردم.

خمیر باقلوا رو به آهستگی از بسته جدا کردم . این خمیر خیلی نازک هستش و زود خشک میشه.

روی خمیر رو پارچه تمیز و کمی مرطوب قرار بدید و روش رو بپوشونید . خمیر رو می تونید از هایپرمارکت ها تهیه کنید. من هر لایه رو از وسط برش دادم ، برای راحت کار کردن والا نصف کردن نیازی نیست.

یک لایه خمیر قرار دادم و کره مال کردم . لایه بعدی خمیر رو قرار دادم و کره مال کردم.

وردنه مخصوص باقلوا (جاش میله ، سیخ و … میشه) سر خمیر قرار دادم و یک دور پیچیدم. مواد مغذی رو روش ریختم و با کمک وردنه و دو تا دست رول کردم. نیازی نیست محکم بپیچید.

بعد خمیر رول شده رو فشرده کردم و از وردنه خارج کردم و با چاقو برش دادم.

ظرفی رو کمی چرب کردم و باقلواها رو کنار هم چیدم. (سایز ظرف من ۲۵ در ۳۵ سانت هست) همه رو کنار هم چیدم و مابقی کره که مونده بود رو روی همه شون زدم.

داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه ، ۳۰ ، ۳۵ دقیقه قرار دادم .اگر نیاز شد آخر کار یکی دو دقیقه گریل هم میشه روشن کرد.

شربت سرد روروی باقلوای گرم ریختم و روشون کمی پودر پسته ریختم . بهتره که یک شبانه روز بمونه و شربت خوب جذب باقلوا بشه. اگر عجله دارید حداقل ۴ تا ۵ ساعتی بمونه.