باقلوا رولی اون هم خونگی حسابی لذید و خوشمزه است. یه باقلوای استانبولی خوشمزه که خیلی هم راحت درست میشه.
مواد لازم برای تهیه باقلوا رولی با خمیر یوفکا
- مغز گردوی خرد شده (یا یادام، پسته و یا ترکیب مغزی دلخواه) ۲ تا ۲.۵ لیوان
- پودر قند ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- خمیر یوفکا باقلوایی ۱ بسته
- کره ۱۵۰ گرم (همراه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع)
- پودر پسته به میزان لازم
برای شربت
- شکر ۲ لیوان
- آب ۱ لیوان
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
- گلاب ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران به مقدار لازم
- آب لیمو ۱/۲ قاشق مرباخوری
دستور پخت باقلوا رولی با خمیر یوفکا باقلوا به روش ترکی استانبولی
اول شربت رو درست کردم. شکر و آب رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت قرار دادم تا شکر حل بشه و بجوشه، آب لیمو رو ریختم ، ۵ تا ۱۰ دقیقه که جوشید بهش زعفران، پودر هل، گلاب رو ریختم و بلد از حرارت برداشتم.
برای مغز من از گردو استفاده کردم و خرد کردم. خیلی پودری نشه، جای گردو از بادام، پسته و … می تونید استفاده کنید با حتی ترکیبی. گردو و پودر قند و پودر هل و گلاب رو با هم مخلوط کردم.
کره رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم و آب کردم، یکی دو قاشق هم روعن مایع بهش اضافه کردم.
خمیر باقلوا رو به آهستگی از بسته جدا کردم . این خمیر خیلی نازک هستش و زود خشک میشه.
روی خمیر رو پارچه تمیز و کمی مرطوب قرار بدید و روش رو بپوشونید . خمیر رو می تونید از هایپرمارکت ها تهیه کنید. من هر لایه رو از وسط برش دادم ، برای راحت کار کردن والا نصف کردن نیازی نیست.
یک لایه خمیر قرار دادم و کره مال کردم . لایه بعدی خمیر رو قرار دادم و کره مال کردم.
وردنه مخصوص باقلوا (جاش میله ، سیخ و … میشه) سر خمیر قرار دادم و یک دور پیچیدم. مواد مغذی رو روش ریختم و با کمک وردنه و دو تا دست رول کردم. نیازی نیست محکم بپیچید.
بعد خمیر رول شده رو فشرده کردم و از وردنه خارج کردم و با چاقو برش دادم.
ظرفی رو کمی چرب کردم و باقلواها رو کنار هم چیدم. (سایز ظرف من ۲۵ در ۳۵ سانت هست) همه رو کنار هم چیدم و مابقی کره که مونده بود رو روی همه شون زدم.
داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه ، ۳۰ ، ۳۵ دقیقه قرار دادم .اگر نیاز شد آخر کار یکی دو دقیقه گریل هم میشه روشن کرد.
شربت سرد روروی باقلوای گرم ریختم و روشون کمی پودر پسته ریختم . بهتره که یک شبانه روز بمونه و شربت خوب جذب باقلوا بشه. اگر عجله دارید حداقل ۴ تا ۵ ساعتی بمونه.