کیک غذایی سیب زمینی و پیازچه یک کیک غذایی ساده، سالم و پر از سبزیجات هست که در فر پخته میشه. این نوع کیکهای غذایی با سبزیجات کمی شور هستند و به علت وجود سبزیجات، بافتشان نرم و کمی خیس است و برای برطرف شدن خیسی شان باید کمی خنک سرو شوند، هرچند پف زیادی ندارند ولی کاملا پوک هستند.
سیب زمینی هم به شرطی که خیلی درشت خرد نشود، کاملا داخل کیک میپزد.
مواد لازم برای تهیه کیک سیب زمینی و ماست
- تخم مرغ: چهار عدد
- ماست: یک پیمانه
- روغن مایع: نیم پیمانه
- آرد: یک و نیم پیمانه
- نمک: سه قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: دو قاشق چایخوری
- فلفل سیاه و فلفل قرمز (اختیاری): به میزان دلخواه
- سیب زمینی خام: دو عدد متوسط
- پیازچه: حدود ۱۲ عدد
- شوید: یک مشت
- کنجد سفید و سیاه دانه برای تزیین (اختیاری): مقداری
(پیمانه مورد استفاده ۲۰۰ میلی لیتری می باشد)
پیش از تهیه همه مواد به دمای محیط برسد.
دستور پخت کیک سیب زمینی و ماست و پیازچه
تخم مرغ و نمک را با همزن برقی به مدت حداقل یک الی دو دقیقه هم میزنیم.
بعد روغن و ماست را اضافه میکنیم و مجددا چند ثانیه ای هم میزنیم تا مواد یکدست شود.
بعد آرد و بیکینگ پودر را الک میکنیم، فلفلها را می افزاییم و مجددا با همزن کمی هم میزنیم تا مواد یکدست شود.
بعد سیب زمینی نگینی سایز متوسط خرد شده، پیازچه نسبتا درشت خرد شده و شوید را به مواد می افزاییم و با لیسک کاملا مخلوط میکنیم.
داخل ظرف پیرکس (من مربعی ۳۰×۳۰ استفاده کردم) را کمی چرب کرده و مواد را داخل آن ریخته و رویش را صاف میکنیم. من برای تزیین از کنجد سفید و سیاه دانه استفاده کردم.
سپس درون فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۷۰ دقیقه قرار میدهیم (من از فن فر، استفاده میکنم، که باعث میشود مدت زمان پخت کمی بیشتر شود، شما از دما و تایم مناسب فر خودتان استفاده کنید)
روی کیک که طلایی شد و سیب زمینیها کاملا پخت، حرارت را خاموش کرده و ظرف را از فر خارج کرده و اجازه میدهیم حداقل ۲۰ دقیقه خنک شود.
سپس برش زده و سرو میکنیم. (من به ۹ تکه بزرگ برش زدم)