زیتون پرورده مدیترانهای، خوب این روش سرو زیتون تو کشورهای مدیترانه و بالکان مرسومه و خیلی هم خوشمزه است چه کنار غذا، چه تو سینی مزه یا کنار صبحونه !
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده مدیترانهای
- زیتون بدون هسته نیم کیلو
- جعفری خرد شده ۱ دسته کوچک
- سیر له شده ۲ حبه
- اوریگانو یا آویشن ۱/۲ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل قرمز تند به مقدار لازم
- روغن زیتون ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری
- آب لیمو ترش تازه یا سرکه انگور ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه زیتون پرورده مدیترانهای
برای شروع ابتدا سیر، جعفری، آویشن، فلفل سیاه و فلفل قرمز، روغن زیتون ، آب لیمو ترش یا سرکه را با هم مخلوط کنید.
از آنجایی که زیتون معمولا شور است نیازی به نمک نیست و حتی برای گرفتن شوری زیادی می توانید زیتون ها را یک ساعت درون آب سرد قرار دهید و آب آن چند بار را تعویض کنید تا شوری زیتون متعادل شود.
سس آماده شده را روی زیتونها بریزید و خوب زیر و رو کنید تا تما زیتون ها به سس آغشته شوند.
بهتر است زیتون ها حداقل یکساعت قبل از سرو به سس آغشته شود تا طعم سس را به خوبی به خود جذب کند.
نوش جان
راستی اینم دستور زیتون پرورده گیلانی
من چند مدل زیتون پرورده درست کردم ولی این دستور بهترین و خوشمزه ترینش بود.
مواد لازم:
- زیتون ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم
- گردو ۲۰۰ گرم (۲ لیوان)
- پیاز کوچک ۱ عدد
- سیر ۲ تا ۵ حبه
- جوچاق و کاکوتی هرکدام نصف یک مشت(یا نعناع و جعفری و سبزی های بویا)
- (به جای سبزی میتوانید از یک و نیم ق غ دلار یا دلال استفاده کنین)
- دانه ی انار ترش یا ملس ۴ تا ۸ ق غذاخوری
- رب انار ترش یا ملس ۲ ق غ
- نمک
- گلپر به دلخواه
طرز تهیه:
گردو را کاملا سابیده یا آسیاب کنید. پیاز را رنده ی ریز و آب آن را بگیرید. سیر را رنده کنید. سبزی ها را کاملا بسابید.
سپس تمام مواد را ترکیب و رب و دانه ی انار را به آن اضافه کنید. زیتون را اضافه و نمک و به دلخواه گلپر بزنید.
خوب مواد را هم بزنید سپس در یخچال قرار داده تا مزه ها به خورد هم بروند و سپس سرو کنید. من اینجا از دلار استفاده کردم ولی با سبزی تازه یه چیز دیگه ست.