یک ماست خونگی سفت و فوق العاده خوشمزه! خیلی راحت میتونید از لبنیاتی 2 کیلو شیر بخرید و خودتون تو خونه یک دبه ماست عالی بزنید.


مواد لازم برای تهیه ماست خانگی سفت و شیرین

  • شیر 2 لیتر (2 کیلو میشه)
  • مایه ماست 2 ملاقه کوچک (همون ماست)
  • نشاسته ذرت دو قاشق غذاخوری (به دلخواه)

آموزش روش تهیه ماست خانگی سفت و شیرین

طرز تهیه ماست خانگی سفت و شیرین

مایه ماست را در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد. حتما از ماست خوشمزه و سفت برای مایه زدن استفاده کنید که در نهایت ماست خوش طعم و سفتی داشته باشید.

شیر را در قابلمه ای بریزید و روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش برسد.

از زمانیکه به نقطه جوش رسید، 20 دقیقه اجازه دهید با شعله متوسط بجوشد. اگه خواستید نشاسته ذرت اضافه کنید، بعد از جوشاندن شیر نشاسته ذرت رو ابتدا در مقداری از شیر حل کنید و سپس به شیر اضافه کنید و هم بزنید. اگه هم دوست نداشتید که اضافه نکنید.

در زمان جوشیدن، گاهی شیر را هم بزنید که پروتئین شیر ته نشین نشود و به دیواره و کف قابلمه نچسبد.

تمام شیری که به حالت دونه دونه به دیواره و کف می چسبد با کفگیر جدا کنید و با شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

بعد از 20 دقیقه جوشیدن، شعله را خاموش کنید و زمان دهید تا شیر خنک شود و به دمای حدود 40 تا 45 درجه برسد.

کمی که شیر از داغی افتاد، آنرا به ظرفی که قرار است در آن ماست بزنید انتقال دهید.

میتوانید از دبه های ماست، قابلمه یا ظروف سفالی برای ماست زدن استفاده کنید که بهترین گزینه ظرف سفالی است.

شیر را در ظرف بریزید و گاهی هم بزنید که دمای آن یکسان شود و به 40 تا 45 درجه برسد.

دمای شیر باید در حدی باشد که بتوانید 10 ثانیه انگشت را در آن نگه دارید و انگشت نسوزد یعنی کمی از دمای بدن بالاتر باشد.

اگر دماسنج مایعات دارید حتما از دماسنج استفاده کنید.

من همیشه روی دمای 45 درجه، مایه ماست را اضافه میکنم.

مقداری از شیر را به کاسه ای که مایه ماست در آن است اضافه کنید و سریع هم بزنید تا دمای مایه بالا برود و یکدست شود.

به آرامی مایه را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود.

یک پارچه نخی چند لایه روی ظرف قرار دهید و یک کش دور آن بیندازید تا ثابت و فیکس شود.

یک پتو یا پارچه ضخیم روی ظرف بیندازید و گرمخانه درست کنید و اجازه دهید حدود 4 تا 6 ساعت در همان محل بماند و ماست بگیرد.

بعد از این زمان، پتو را برداشته و ظرف را آرام به یخچال انتقال دهید و اجازه دهید 24 ساعت در یخچال استراحت کند تا کاملا سفت شود.

بعد از یک روز ماست آماده مصرف است و کاملا سفت و مشابه کارخانه ای است.

وقتی روی ماست رویه بسته و کاملا سفت و غلیظ شد آماده ست. نوش جان

نکات برای ماست غلیظ

  • اگر عجله دارین که ماست تون زود آماده بشه، ماستی رو که میخواین ببندین توی ظرف شیشه ای بریزین و بزارین توی قابلمه و تا تیمه ظرفتون آبجوش بریزین.
  • نشاسته ذرت اصلا تغییری توی طعم ماست ایجاد نمیکنه بلکه ارزش غذاییش و موندگاریش رو بیشتر میکنه.
  • این فرمول رو همیشه به یاد داشته باشین، به ازای هر یک کیلو شیر یا ۱ لیتر شیر،۱ قاشق ماست و ۱ قاشق ذرت لازم داریم.
  • برای مایه زدن شیر،دمای شیر باید یکجوری باشه که بشه ۱۰ ثانیه انگشت رو،توی شیر نگه داریم و خیلی هم سرد نباشه.

 

4/5 - (2 امتیاز)