بورک صبحانه ترکیه واقعا بی نظیره! یک بورک ترد پنیری این بورک پنیری برای صبحونه و عصرونه و میان وعده عالیه! تا حالا از خودتون پرسیدین چرا غذاهای خمیرپیچی شده مثل بورک، پیراشکی و پای به وجود اومدن؟

بیاین برگردیم به سال های دور، خودتون رو جای کارگرایی بذارین که تو معدن ساعت ها کار میکردن و جایی برای پخت و پز و غذای گرم وجود نداشت! یا سربازی که باید مدت ها خودش رو استتار میکرد و دیده‌بانی میداد! و البته که گرسنه هم میشد و باید قوای کافی برای انجام کار و ماموریت رو میداشت…خوب پس چی به کار میومد؟ یه لقمه غذای پیچیده شده تو خمیر که سرد و گرمش خوشمزه بود و مهم تر اینکه قابل حمل!

مواد لازم برای تهیه بورک صبحانه ترکیه

مواد لازم برای خمیر:

  • آرد ۴۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک ۳/۴ قاشق چایخوری
  • کره سرد مکعبی خرد شده ۲۰۰ گرم
  • ماست خامه‌ای شیرین ۲۰۰ گرم (۱ پیمانه سر خالی)

برای تهیه خمیر بورک، ماست یونانی، خامه‌ترش و یا حتی ترکیب میزان مساوی خامه صبحانه و ماست غلیظ شیرین قابل جایگزینی هست.

مواد میانی:

  • پنیر فتا یا پنیر تبریز خرد شده ۲۰۰ گرم
  • پنیر خامه‌ای ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • فلفل به مقدار لازم

رومال:

  • زرده تخم‌مرغ همزده
  • کنجد برای روپاش

دستور پخت بورک صبحانه ترکیه

طرز تهیه بورک صبحانه ترکیه

آرد، بیکینگ پودر، نمک و کره سرد مکعبی خرد شده را داخل ظرفی بریزید و با کمک سر انگشتان مخلوط کنید تا خمیر حالت خرده نان به خود بگیرد. (این مرحله را با دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجام دهید.)

ماست را اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا جمع شود. خمیر آماده را داخل کیسه نایلونی قرار داده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.

چون غلظت انواع ماست و درصد آب موجود در آن‌ها با یکدیگر متفاوت است، ماست را به تدریج به ترکیب آرد و کره اضافه کنید تا حدی که خمیر جمع شود.

مواد میانی را با هم مخلوط کنید و آماده کنار بگذارید.

پس از این مدت خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به قطر ۳ میلیمتر باز کنید و با دهانه لیوان برش بزنید.

مقداری از مواد پنیری وسط خمیر برش خرده قرار دهید و خمیر تا کنید تا مواد میانی در میان آن قرار گیرد سپس لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید و در سینی فر قرار دهید.

روی بورک های آماده شده زرده تخم مرغ بمالید و کنجد بپاشید.

فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و بورکها را حدود ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند بپزید.

5/5 - (2 امتیاز)