ترشی کلم سفید یه ترشی خوشمزه و عالیه، ترشی برگ کلم سفید یکی از ترشی های لذیذ و خوش خوراک و رنگی رنگیه! همان طور که سالاد کلم خیلی خوشمزه و پرطرفداره ترشی کلم هم خیلی خوشمزه است و همین طور آسوه!

مواد لازم برای تهیه ترشی کلم سفید

  • کلم سفید یک عدد کوچک (حدود نیم کیلو)
  • هویج ۳ عدد
  • سیر ۵ تا ۶ حبه
  • فلفل دلمه رنگی ۱ تا ۲ عدد
  • فلفل سبز ۴ تا ۵ عدد
  • شوید به میزان لازم
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه ترشی (شامل گلپر، سیاه دانه، پودر تخم گشنیز، زردچوبه، جوز هندی، رازیانه و …) ۱ قاشق غذاخوری
  • آب جوشیده خنک ۳ لیوان
  • سرکه سفید ۳ لیوان

طرز تهیه ترشی کلم سفید با زردچوبه

طرز تهیه ترشی کلم سفید با زردچوبه

کلم رو خوب شستم و بعد با رنده خرد کردم. هویج رو هم شستم و رنده کردم. فلفل دلمه ای رو هم خرد کردم. فلفل سبز رو هم خرد کردم. نحوه خرد کردم سلیقه ای و هر طور دوست دارید.

شوید رو هم شستم و گذاشتم خشک بشه. همه مواد رو پهن کردم تا خشک بشند آبی نمونه.

به نسبت نصف به نصف آب جوشیده خنک و سرکه رو همراه با نمک با هم مخلوط کردم. داخل شیشه های تمیز و خشک لا به لا از مواد ترشی و شوید قرار دادم و سرکه و آب جوشیده خنک ریختم.

(آب جوشیده خنک مانع از کپک زدن میشه. در واقع آبی که جوشیده شده استریل شده  اگر شما ترشی خیلی تیز و تند دوست ندارید می تونید داخل ترشی ها کلا سرکه نریزید و نسبت نصف به نصف آب جوشیده خنک و سرکه بریزید. چنانچه علاقه به تندی و تیزی زیاد دارید کلش رو سرکه بریزید.)

درش رو خوب چفت کردم و محیط خنک قرار دادم حدود دو تا سه هفته زمان می بره که برسه.


روش دوم

طرز تهیه ترشی کلم سفید ساده

مواد لازم

  • کلم سفید ۱ عدد متوسط
  • هویج ۲ عدد
  • سیر ۵ حبه
  • فلفل دلمه رنگی ۱ تا ۲ عدد
  • فلفل سبز ۴ عدد
  • شوید به میزان لازم
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • آب جوشیده خنک ۲ لیوان
  • سرکه سفید ۴ لیوان

طرزتهیه

کلم رو خوب شستم و خشک کردم و بعد با رنده خرد کردم. (من از رنده آلمانی استفاده کردم.)

هویج رو هم شستم و رنده کردم. فلفل دلمه ای رو هم با رنده درشت خرد کردم. فلفل سبز رو هم خرد کردم. نحوه خرد کردن سلیقه ای وهر طور که دوست دارید.

شوید رو هم شستم و گذاشتم خشک بشه. همه مواد رو پهن کردم تا خشک بشه آبی نمونه.

به نسبت نصف به نصف (من سرکه را بیشتر ریختم) آب جوشیده خنک و سرکه رو همراه با نمک با هم مخلوط کردم، نمکش رو چشیدم اگه کم بود نمک رو اندازه کردم و مخلوط کردم.

داخل شیشه های تمیز و خشک لابه لا از مواد ترشی و شوید خرد شده (از شوید خشک هم میتونید استفاده کنید) قرار دادم و سرکه وآب جوشیده خنک ریختم.

(آب جوشیده خنک مانع کپک زدن میشه، در واقع آبی که جوشیده میشه به نوعی استریل میشه. اگه شما دوست دارید ترشی تند وتیزی داشته باشید میتونید کلش رو سرکه بریزید.)

درش رو خوب چفت کردم و محیط خنک قرار دادم حدودا ۲۰روز زمان میبره تا برسه.