این تارت ژله ای میز مهمونی رو خیلی قشنگ میکنه! یه ژله خوشگل براتون آماده کردم گرچه میدونم همه تون استادین. این ژله رو میتونید به رنگ های مختلف و با طعم های متنوع ژله درست کنید.
مواد لازم برای تهیه تارت ژله ای
- ژله انگور ۱ بسته
- ژله آلوورا ۲ بسته
- ژله شاه توت ۱ بسته
- بستنی یک لیوان برای هر ژله (حدود ۶۰ الی ۱۰۰ گرم)
- گل ژیپسوفیلا برای تزئین دلخواه
طرز تهیه تارت ژله بستنی
برای آماده کردن این ژله از قالب تارت کیک استفاده کردم که به دو صورت فلزی و پلاستیکی در بازار موجوده و نوع پلاستیکیش قیمت مناسبی داره.
یک بسته ژله انگور رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید.
ژله رو روی حرارت غیر مستقیم بخار آب (روی کتری در حال جوش) قرار بدین و به روش بن ماری کاملا حل کنید طوری که ذرات ژلاتین کاملا حل بشه و ژله کاملا شفاف بشه، ژله رو از روی حرارت بردارین.
برای ژله بستنی قالبی چون میخوایم ترکیب ژله و بستنی کاملا یکدست بشه و نمیخوایم در پایان کار ژله ما دو رنگ باشه و لایه بستنی از ژله جدا شده باشه باید چند نکته رو رعایت کنیم ژله حل شده باید کاملا خنک بشه و هیچ گرمایی نداشته باشه و حتی ولرم هم نباشه و دمایی متمایل به سردی داشته باشه.
برای هر بسته ژله حدود ۶۰ الی ۱۰۰ گرم بستنی (یا یک لیوان) جدا کنید و داخل کاسه ای بریزین و اجازه بدین کمی نرم بشه و بعد با قاشق هم بزنید تا کاملا باز و یکدست بشه.
وقتی ژله خنک شد بستنی نرم شده و کمی آب شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست بشه و اگه روی ژله حالت کف مانند داشت با قاشق کف ها رو به آرومی جمع کنید.
ژله بستنی بنفش رنگ رو داخل قالب بریزین و داخل یخچال قرار بدین تا خودش رو بگیره.
برای لایه دوم از ژله آلوورا استفاده کردم، ژله آلوورا رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و به روش بن ماری کاملا حل کنید تا شفاف بشه بعد اون رو کنار بذارید تا خنک بشه و مثل ژله اول بستنی رو آماده کنید و به ژله اضافه و مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه.
وقتی ژله انگور گرفت نوبت ریختن ژله آلووراست اما نکته مهم در این قسمت اینه که نباید اجازه بدین ژله انگور خیلی سفت بشه یعنی نباید بذارید مدت زیادی داخل یخچال بمونه چون اگر کاملا سفت بشه ژله آلوورا به اون نمیچسبه و موقع برگردوندن لایه سفید از لایه بنفش جدا میشه.
پس مدام چک کنید و انگشتتون رو روی ژله بزنید همین که دیدین ژله خودش رو گرفته (اما کمی نرم تر و شل تر از حالت عادیه) اون رو بیرون بیارید و ژله بستنی آلوورا رو به آرومی با ملاقه روی اون بریزین حتما ژله رو از فاصله کم و به آرومی روی لایه قبلی بریزین چون لایه قبلی هنوز نرمه و اگر ژله با فشار روی اون ریخته بشه ممکنه آسیب ببینه
قالب رو دوباره داخل یخچال قرار بدین و این بار حداقل چند ساعت و حداکثر یک شب داخل یخچال نگه دارین تا کاملا سفت بشه و خودش رو بگیره.
بعد کناره های ژله رو با یک چاقوی تیز از قالب جدا کنید و کناره های ژله رو از هر سمت با انگشت به سمت داخل بکشین تا از دیواره جدا بشه و بعد ژله رو از قالب خارج کنید و مجددا داخل یخچال قرار بدین.
برای گل های داخل تارت از ژله شاه توت و آلوورا استفاده کردم، داخل سینی بیست در سی سانت رو با نایلون فریزر یا سلفون به خوبی بپوشونید طوری که کمی روی دیواره ها بالا بیاد.
ژله شاه توت رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و به روش بن ماری کاملا حل کنید و از روی حرارت بردارین.
بستنی کمی نرم شده رو هم بزنید تا یکدست بشه و به ژله گرم اضافه کنید. (در این نوع ژله چون میخوایم ژله بعد از اینکه خودش رو گرفت کاملا دو رنگ باشه نیازی نیست منتظر بمونیم تا ژله خنک بشه همین که کمی از حالت خیلی داغ فاصله گرفت بستنی رو اضافه میکنیم علت اینکه اجازه میدیم کمی از داغی بیفته هم اینه که بستنی موقع اضافه شدن به ژله نبره.)
بعد از اضافه کردن بستنی اون رو به خوبی با ژله مخلوط کنید و بعد ژله بستنی رو داخل سینی بریزین و به مدت سی دقیقه داخل یخچال قرار بدین تا خودش رو بگیره.
برای ژله دوم از ژله آلوورا استفاده کردم و اون رو با یک لیوان آب جوش به روش بن ماری کاملا حل کردم اما چون میخواستم رنگ بنفش با تن متفاوتی داشته باشم به بستنی مقدار خیلی کمی رنگ ژله ای بنفش اضافه کردم و به خوبی مخلوط کردم تا یکدست بشه و بعد بستنی رو به ژله اضافه و مخلوط کردم و داخل سینی ریختم و سی دقیقه داخل یخچال قرار دادم تا خودش رو بگیره.
هر دو ژله رو بعد از نیم ساعت از یخچال خارج کنید و با یه چاقو روی ژله به حالت هلالی برش ایجاد کنید و ژله رو از یک سمت رول کنید و تا انتها ادامه بدین تا گل شما آماده بشه و برش بعدی رو به حالت صاف و در یک خط مستقیم بزنید(چون یک سمت هلالی هست) و دوباره رول کنید و این کار رو ادامه بدین تا ژله ها تمام بشن.
وقتی هر دو رنگ گل شما آماده شد اون ها رو یک در میون داخل قسمت خالی ژله تارتی بچینید.
من برای تزئین از گل ژیپسوفیلا هم استفاده کردم.