خورشت فسنجون یکی از خورشهای اصیل و خوشمزه ایرانیه و در مناطق مختلف با دستور پختهای متفاوتی تهیه میشه. اگه به گردو دسترسی ندارید بازم میتونید خورشت فسنجون درست کنید. میتونید از ارده کنجد به عنوان جایگزین گردو در فسنجان استفاده کنید. در ادامه با دستور پخت خورشت فسنجون بدون گردو با ارده مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجون با کنجد یا ارده بدون گردو
- سینه مرغ 1 عدد کامل
- پیاز متوسط 1 عدد
- ارده حدود 10 قاشق سوپخوری (یا کنجد آسیاب شده)
- رب انار حدود 3 قاشق سوپخوری
- شکر حدود 4 قاشق سوپخوری
- آبلیمو حدود 1 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه میشه برای 4 نفر خورشت فسنجون با ارده بدون گردو تهیه کرد.
طرز تهیه خورش فسنجان بدون گردو با کنجد یا ارده مرحله به مرحله
مرحله اول، خرد کردن سینه مرغ
استخوان سینه مرغ رو جدا کنید و سینه مرف رو به قطعاتی حدود 3 سانتیمتر خرد کنید.
مرحله دوم، تفت دادن پیاز
پیاز رو ریز رنده کنید. داخل قابلمه بریزید و به همراه کمی روغن تفت بدید. وقتی که پیاز سبک شد، مرغ رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ مرغ عوض بشه. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو اضافه کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن ارده یا کنجد آسیاب شده
حدود 10 قاشق سوپخوری ارده یا کنجد آسیاب شده رو داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید تا ارده با مرغ مخلوط بشه. سپس حدود ۲ لیوان آب اضافه کنید و هم بزنید. حرارت شعله رو روی متوسط تنظیم کنید و وقتی که به جوش اومد، حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا فسنجون بدون گردو ریز بجوشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن شکر و رب انار
در این مرحله رب انار رو اضافه کنید و کمی هم بزنید. حدود 10 دقیقه زمان بدید تا رب انار داخل خورشت باز بشه.
مرحله پنجم، اضافه کردن شکر
پس از گذشت 10 دقیقه خورشت رو بچشید و با توجه به مقدار ترشی و شیرینی رب انار و با توجه به ذائقه خودتون شکر رو اضافه کنید. در این مرحله میتونید مقدار کمی پودر دارچین روی خورشت بپاشید. حرارت رو کم کنید، درب قابلمه رو ببندید و حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا خورش فسنجون بدون گردو با ارده جا بیفته و آماده بشه.