در این مطلب با طرز پخت یه سوپ جو قرمز خوش رنگ و خوش عطر تبریزی آشنا میشید که پای ثابته مجالس و سفره‌های تبریزی‌ها هست. همچنین این سوپ رو می‌تونید به عنوان یه وعده غذایی کامل مثلا برای شام در نظر بگیرید.

زرشک و جعفری از مواد اولیه اصلیه این سوپه. در ادامه با دستور پخت سوپ جو قرمز تبریزی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد اولیه برای تهیه سوپ جو قرمز تبریزی

  • جو پوست کنده 1 لیوان
  • رشته سوپ نصف لیوان
  • هویج متوسط رنده شده 4 عدد
  • آب مرغ 4 لیوان (یا عصاره مرغ 1 بسته)
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری سرپر
  • زعفران دم کرده غلیظ 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز کوچک رنده شده ریز 1 عدد
  • روغن 3 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پول بیبر 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • آبلیمو 2 قاشق سوپ‌خوری
  • زرشک 4 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده 4 قاشق غذاخوری
  • آب جوش به مقدار لازم

با این مقدار مواد اولیه می‌تونید برای حدود 10 نفر سوپ جو قرمز تبریزی درست کنید.


آموزش روش تهیه سوپ جو قرمز تبریزی با جو پوست کنده

طرز تهیه سوپ جو قرمز تبریزی رستورانی و خوشمزه

مرحله اول، پختن جو

برای شروع ابتدا جو داخل ظرفی بریزید و به مدت 24 ساعت داخل آب خیس کنید و چند مرتبه هم آبش رو عوض کنید.

سپس آبش رو خالی کنید و داخل یک فابلمه بریزید و به همراه چهار لیوان آب بذارید حدود نیم ساعت بپزه.


مرحله دوم، سرخ کردن پیاز و هویج

پیاز رو پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید و هویج‌ها رو هم پوست بگیرید و رنده کنید.

پیاز داخل قابلمه بریزد و به همراه روغن کمی تفت بدید. حدود دو دقیقه بعد هویج رنده شده رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود ده دقیقه تفت بدید.

سپس زردچوبه، پول بیبر و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید و با مواد مخلوطش کنید.


مرحله سوم، اضافه کردن جو و آب مرغ

در این مرحله جو پخته شده رو به مواد اضافه کنید. سپس داخل قابلمه آب جوش بریزید به طوری که نصف قابلمه پر بشه.

درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت ملایم حدود یک ساعت زمان بدید تا سوپ قرمز تبریزی ما بپزه.

بعد از گدشت حدود یک ساعت آب مرغ یا عصاره مرغ و زعفرون دم کرده رو اضافه کنید.

یک تابه کوچیک رو روی حرارت بذارید و کمی روغن و به دلخواه کره داخل تابه بریزید. رب گوجه‌فرنگی رو داخل تابه بریزید و سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا  رنگ رب باز بشه و خامی رب گرفته بشه.

سپس رب رو داخل سوپ بریزید و هم بزنید و حدود یک ساعت روی حرارت کم زمان بدید تا سوپ کامل بپزه و جا بیفته.


مرحله چهارم، اضافه کردن رشته سوپی و زرشک

حدود بیست دقیقه مونده به پایان پخت، رشته سوپی رو اضافه کنید و هم بزنید و اگه سوپ خیلی غلیظ بود و به آب نیاز داشت کمی آب جوش اضافه کنید.

ده دقیقه بعد زرشک و آبلیمو رو به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.

ده دقیقه بعد، حرارت شعله رو خاموش کنید و جعفری تازه خرد شده رو داخل سوپ بریزید و هم بزنید و سپس داخل ظرف مورد نظرتون سرو کنید. نوش جان.


نکات مهم و فوت و فن های پخت سوپ جو قرمز تبریزی

  • میتونید سیب زمینی رنده شده ریز رو در به همراه جو به سوپ اضافه کنید.
  • میتونید رب رو بدون تفت دادن و میتقیم به سوپ اضافه کنید، اما تفت دادن رب باعث خوش‌رنگ‌تر شدن سوپ میشه.
  • اگه از عصاره مرغ استفاده می‌کنید، مقدار نمک رو کم یا حرف کنید.
  • پول بیبر به خوش‌رنگ‌تر شدن سوپ کمک می‌کنه.
دستور پخت های پیشنهادی:

3/5 - (2 امتیاز)