ترشي شور اما در رنگ هاي متفاوت! براي درست كردن آبشور ترشي معمولا براي هر ١٦ ليوان ميگن ١ليوان سركه و يك ليوان نمك اما من براي دونيم ليتر اب ١ ليوان سركه ميزنم، دو نيم ليتر ميشه ١٠ ليوان آب.

مقدار نمك و سركه رو به ذائقه خودتون درست كنيد. حتما بچشيد اگه دوست داشتين نمك رو بيشتر و يا سركه رو بيشتر بريزين.

براي ترشي شور از گل كلم، كلم پيچ، خيار، هويچ، فلفل سبز، فلفل دلمه رنگي، كرفس، سيب زميني ترشي، سير استفاده ميشه كه اندازه هر كدومش به دلخوه خودتونه.

براي ترشي گل كلم زرد بجاي رنگ خوراكي از زردچوبه استفاده ميكنم.

براي ترشي گل كلم قرمز، از كلم قرمز استفاده ميكنم و سه برش لبو ميتونيد پودر لبو هم بريزين و براي ترشي گل كلم سبز با سبزي از سبزي ترشي (گشنيز، جعفري، ترخون، نعنا و مرزه) استفاده كنيد اگه هر كدوم از اين سبزيا نبود ايرادي نداره به دلخواه از بينشون انتخاب كنيد و بريزين (اينا سبزي ترشيه و مزه و طعم ميده به ترشي.)

يدونه هم ساده درست كردم که داخل همه اين ترشيا هم تخم گشنيز و سياه دونه ريختم و فلفل قرمز.

طرز تهیه گل کلم شور ساده

نكات مهم شور گل کلم

  • همه سبزيجات رو خوب بشورين و بزارين قشنگ خشك شه.
  • حتي سبزي ها رو كه شستين بزارين خشك شن بعد با چاقو ريز كنيد يا با دستگاه .ميتونيد از سبزي خشك هم استفاده كنيد.
  • ظرفتون حتما تميز و خشك باشه.
  • وقتي در ظرف رو ميبندين مطمعن باشين كه محكم بسته ميشه و هوا نميكشه اگه هوا ميكشه درشو عوض كنيد و يا با پلاستيك و كش محكم ببندين و بعد درشو بزارين.
  • وجود هر كدوم از اين سبزيجات ها و حتي ريزو درشت بودنشون كاملا اختياريه. ميتونيد ته گل كلم رو اگه درشه و زياد خورده نميشه مثل من رنده درشت بزنيد و و بقيه مواد رو نگيني ريز كنيد. راستی از برگ کرفس هم میتونید داخل ترشی بزارین.
  • این ترشی بعد هفت هشت روز امادست.
  • تا یادم نرفته آب ترشی که کاملا خنک خنک شد و موقعی که میریزین داخل ظرف ترشی رو سبزیجات حتما با ته قاشق یا ملاقه ای چیزی از کنارو وسط ظرف ببرین داخل و یکم تکون بدین تا هوای داخل سبزیجات ترشی خارج بشه. این خیلی مهمه. بعد که اینکارو کردین متوجه میشین که حباب میاد بالا اون هواییه که بین سبزیجات گیر کرده و بعد که هواگیری شد ابی که ریختین کم میشه و باید یکم بیشتر اب بریزین.