این شیرینی زبان با خمیر خانگی رو درست کنید و از عطر طعم بی نظیرش لدت ببرید!

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر خانگی (۱۴ عدد شیرینی زبان)

  • آرد سفید گندم ۴ پیمانه (۵۰۰ گرم)
  • کره بدون نمک ۳۵۰ گرم
  • خمیر مایه ۱ ق.غ
  • شکر ۴ ق.غ
  • نمک ۱ ق.چ
  • شیر ۲/۳ پیمانه (۱۲۰ م.ل)
  • آب ۱ پیمانه (۱۸۰ م.ل)
برای رومال:
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر نصف ق.چ
رومال بعد از پخت:
  • عسل ۱ ق.غ
  • آب ولرم ۱ ق.چ

دستور پخت طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر خانگی

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر خانگی

ابتدا آرد، شکر، نمک ٫ خمیر مایه رو باهم مخلوط میکنیم.

بعد شیر و آب رو بهش اضافه میکنیم. (شیر و آب حتما باید به دمای محیط رسیده باشه).

مخلوط میکنیم و بادست حدود ۱۰ دقیقه ورز میدیم تا به دست نچسبه. ۵۰ گرم از کره بدون نمک رو داخل خمیر میزاریم و با دست ورز میدیم.

به خاطر کره بافت خمیر از هم باز میشه به ورز دادن ادامه میدیم تا دوباره خمیر یک دست بشه و دیگه به دست و میز کار نچسبه.

خمیر رو داخل سلفن میزاریم و داخل یخچال به مدت ۲ ساعت قرار میدیم تا استراحت کنه.

۳۰۰ گرم کره رو داخل سلفن میپیچیم و با وردنه پهن میکنیم اون رو هم برای ۲ ساعت میزاریم داخل یخچال.

بعد از ۲ ساعت خمیر رو پهن میکنیم (تقریبا ۲ برابر اندازه کره) کره رو روش قرار میدیم و خمیر رو دور تا دورش بر میگردونیم روش سلفون میکشیم برای ۱،۵ ساعت میزاریم داخل یخچال.

بعد از استرحت خمیر داخل یخچال، خمیرو پهن میکنیم، تا میزنیم ۱،۵ ساعت میزاریم داخل یخچال.

این کار رو در مجموع سه بار انجام میدیم و در هر سه مرحله خمیر باید بعد از تا کردن ۱،۵ ساعت داخل یخچال گذاشته بشه.

دقت کنید در حین انجام اینکار همیشه روی میز کار آرد بریزید، تا خمیر به وردنه و میز کار نچسبه و در حین تا زدن خمیر، آردهای اضافه رو از روی خمیر براش کنید.

دقت کنید در این مراحل باید سریع باشید تا کره داخل خمیر آب نشه.

بعد از این که برای سومین بار خمیر رو تا کردیم دورش سلفن میپیچیم و برای ۱ روز میزاریم داخل یخچال استراحت کنه.

بعد از یک روز خمیر رو به اندازه ۱ سانت پهن میکنیم و برش میزنیم.

روی کاغذ روغنی داخل سینی فر میچینیم وسطش کات میزنیم روشو میپوشونیم و برای یک ساعت توی دمای اتاق میزاریم تا استراحت کنه.

بعد از استراحت برای رومال از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر استفاده میکنیم. توی طبقه وسط فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردیم برای مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه میزاریم تا بپزه.

بعد از پخت همون موقع مخلوط عسل و آب ولر رو روش براش میکنیم تا براق بشه و وقتی از دما افتاد داخل شربت بار میچینیم.

(شربت بار بهتره که غلیظ باشه و مقدارش کم باشه).

نوش جان

 

5/5 - (1 امتیاز)