شیرینی پرسی یه شیرینی ساده و راحته که با کیک پودر شده درست میشه. اگه یه وقت کیکتون خراب شد یا خورده شد میتونید باهاش از این شیرینی ها درست کنید. اضافات رولت و کیک رو هم میتونید جمع کنید و در آخر باهاش شیرینی درست کنید. فوق العاده شیک و خوشمزه ست.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پرسی
- کیک پودر شده
- پودر قهوه یا نسکافه
- شکلات صبحانه (قابل حذف)
- گردو
- خامه صبحانه
- شکلات تخته ای ۷۰ الی ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی پرسی
برای درست کردن این شیرینی به کیک یا رولت پودر شده احتیاج داریم.
قسمت های اضافه مونده کیک یا رولت رو داخل دستگاه غذا ساز کاملا پودر کنید و یا اگه دستگاه ندارین با کمک رنده به صورت دستی پودر کنید.
اگه کیک پودر شده شما تماما یک رنگ نیست یعنی داخل اون هم کیک شکلاتی و هم کیک وانیلی هست کمی پودر کاکائو بهش اضافه و مخلوط کنید تا رنگ یکدستی پیدا کنه اما زیاده روی هم نکنید حدود یکی دو قاشق کافیه.
اگه دوست نداشتین از پودر کاکائو استفاده کنید روش دیگه ای هم هست که در ادامه نکات رو مینویسم.
به کیک پودر شده کمی پودر قهوه یا نسکافه اضافه کنید.
استفاده از پودر قهوه یا نسکافه به ذائقه شما بستگی داره و اگر دوست نداشتین میتونید حذفش کنید اما طعم خیلی خوبی به شیرینی پرسی میده.
مقدار پودر قهوه یا نسکافه هم، به ذائقه شما و مقدار پودر کیک بستگی داره من برای این مقدار حدود یک قاشق غذا خوری پودر نسکافه استفاده کردم.
بعد کمی گردوی خرد شده به مواد اضافه و کاملا مخلوط کنید.
به جای گردو میتونید از فندق یا پسته یا ترکیب هر سه استفاده کنید.
مقدار مغزیجات به خودتون بستگی داره اما وجود گردو طعم خوبی به شیرینی میده و حس شدنش زیر دندون خیلی خوشاینده من برای این مقدار از نصف پیمانه گردوی خرد شده استفاده کردم.
بعد یک قاشق شکلات صبحانه به مواد اضافه کنید اگه از درست کردن کیک ها و دسر های مختلف سس کارامل خونگی اضافه مونده دارین میتونید یک قاشق سس کارامل جایگزین کنید و یا اگه هیچ کدوم در دسترس تون نیست میتونید حذفش کنید.
در آخر خامه صبحانه رو به مواد اضافه کنید.
مقدار استفاده از خامه صبحانه مشخص نیست باید اون رو کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مواد رو کاملا مخلوط کنید تا به صورت خمیری و منسجم و شکل پذیر دربیاد اگر موقع هم زدن با دست حس کردین مقدار خامه کمه و مواد هنوز حالت خشک داره میتونید کم کم خامه بیشتری اضافه و مخلوط کنید تا به حالت مورد نظر برسه.
به جای هم زدن با دست میتونید مواد رو با کمک همزن هم مخلوط کنید برای این کار از سری تخت همزن استفاده کنید.
در صورتی که از درست کردن کیک یا رولت یا شیرینی مقداری خامه قنادی فرم گرفته اضافه مونده میتونید از اون خامه به جای خامه صبحانه استفاده کنید.
شیرینی رو به چند صورت میتونید شکل بدین من اینجا از روش کاتر زدن استفاده کردم.
خمیر شیرینی رو ما بین دو نایلون با کمک وردنه به ضخامت دلخواه باز کنید و سعی کنید ضخامتش خیلی کم نباشه.
روی خمیر رو با وردنه کاملا صاف کنید و بعد برای دو یا چند ساعت داخل فریزر قرار بدین تا کاملا سفت بشه.
بعد از فریزر خارج کنید اگه خیلی سفت شده بود و نمیشد کاتر زد صبر کنید تا کمی نرم بشه.
بعد به کمک کاتر گرد یا مربع، خمیر شیرینی رو قالب بزنید.
خمیر قالب خورده رو با فشار دست از داخل کاتر خارج کنید چون خمیر داخل فریزر بوده به راحتی از داخل کاتر با فشار دست خارج میشه.
قسمت های باقی مونده رو مجددا با دست جمع کنید و همه این مراحل رو تکرار کنید تا خمیر تموم بشه.
برای تزئین شیرینی میتونید روی اون پودر نارگیل یا پسته بپاشید اما بهترین گزینه تزئین با شکلاته چون هم ظاهر زیبا و طعم خوبی به شیرینی میده
به شکلات تخته ای یک قاشق روغن مایع اضافه کنید و به روش بن ماری ذوبش کنید.
قسمت رویی شیرینی ها رو داخل شکلات آب شده بزنید و بعد بیرون بیارین و کمی تکون بدین تا شکلات اضافی پایین بریزه بعد کنار بذارین تا شکلات خودش رو بگیره.
من کمی پودر قهوه روی شکلات الک کردم و بعد مابقی شکلات آب شده رو داخل قیف ریختم و روی هر شیرینی مقداری شکلات زدم و روی اون پسته خرد شده پاشیدم تا به شیرینی بچسبه.
شما میتونید از همون اول که شیرینی رو داخل شکلات زدین روی اون پسته بپاشید تا قبل از سفت شدن شکلات بهش بچسبه من چون میخواستم روی شکلات کمی پودر قهوه الک کنم از این روش استفاده کردم.
این شیرینی موندگاری خوبی داره و هرچی بمونه خوشمزه تر میشه اون رو داخل ظرف در بسته در یخچال نگه داری کنید.
نکات مهم تهیه شیرینی پرسی
اینکه کیک یا رولت باقی مونده سادست یا خامه دار فرقی نمیکنه از هر دو میتونید استفاده کنید اگه کیک یا رولت شما خامه دار باشه در مرحله اضافه کردن خامه صبحانه به خامه کمتری نیاز پیدا میکنید و زودتر حالت خمیری پیدا میکنه.
در صورت دلخواه میتونید از دو الی سه قاشق پودر نارگیل هم داخل پودر کیک استفاده کنید تا شیرینی طعم نارگیلی پیدا کنه.
در صورتی که تمام یا مقداری از کیک و رولت باقی مونده شما وانیلی هست میتونید به جای پودر کاکائو از شکلات برای یکدست کردن رنگش استفاده کنید.
به این صورت که مقدار مساوی شکلات تخته ای و خامه صبحانه رو روی حرارت بن ماری با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه و از این گاناش به جای “خامه صبحانه ی خالی” داخل پودر کیک استفاده کنید تا رنگ شکلاتی به مواد بده.
این شیرینی رو میتونید به چند روش شکل بدین برای مثال میتونید مقدار هم انداره از خمیر شیرینی جدا کنید و داخل دست گرد کنید (نیازی به رفتن داخل فریزر هم نیست) بعد قسمت رویی این توپک رو داخل شکلات آب شده فرو کنید و پسته بپاشید.
همچنین میتونید خمیر شیرینی رو به شکل استوانه ای دربیارین و بعد داخل نایلون کاملا فشرده کنید (مثل رولت که در مرحله آخر داخل کاغذ روغنی یا دستمال سفت میپیچیم) و داخل فریزر قرار بدین تا خودش رو بگیره و بعد از فریزر خارج کنید و مثل رولت برش بزنین و قسمت بالایی هر برش رو داخل شکلات بزنید و تزئین کنید در این روش به این شیرینی رولت پرسی هم میگن.