شیرینی نازک پسته قزوین یکی از شیرینی‌های سنتی شهر قزوینه. برای کسانی که علاقه به شیرینی پزی و شیرینی های سنتی و خوش عطر و بوی ایرانی دارند، درست کردن این شیرینی رو پیشنهاد می‌کنم.


مواد لازم برای تهیه شیرینی نازک پسته قزوین

مواد لازم برای خمیر شیرینی

  • کره به دمای محیط رسیده ۱۵۰ گرم
  • شکر دانه ریز ۱۵۰ گرم
  • وانیل شکری ۱/۸ قاشق چای‌خوری
  • مایه خمیر خشک ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم ۶۰ میلی لیتر
  • ماست ۱۲۰ گرم
  • بیکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری
  • آرد الک شده ۶۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد

مواد لازم برای میان شیرینی

  • پودر پسته ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۳ قاشق غذاخوری
  • هل پودر شده ۱ قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی ۱/۸ قاشق چای‌خوری
  • کمی روغن مایع برای چرب کردن

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی نازک پسته ای قزوین

طرز تهیه شیرینی نازک پسته ای قزوین

ابتدا خمیر مایه و ۵۰ گرم از شکر را در شیر ولرم میریزیم و کنار می گذاریم. (۱۵دقیقه بماند)

بیکینگ پودر را هم به ماست اضافه می کنیم و هم می زنیم و کنار می گذاریم.

طرز تهیه شیرینی نازک پسته ای

در ظرفی کره نرم شده را با بقیه شکر و وانیل شکری خوب به هم می زنیم تا یکدست شوند.

تخم مرغ را به کره وشکر اضافه می کنیم و به هم می زنیم.

دستور پخت شیرینی نازک پسته

سپس مخلوط شیر و خمیرمایه و نیمی از آرد را اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند. (می توانید با دست هم انجام دهید)

در مرحله آخر ماست و باقیمانده آرد را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم (۱۰دقیقه) تا خمیر نرم و یکدست شود و به دستمان نچسبد.

خمیر را گرد می کنیم و به ۵ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و در سینی می چینیم و روی آنها را با فویل پلاستیکی می پوشانیم و به مدت ۲ ساعت در دمای محیط می گذاریم.

طرز تهیه شیرینی نازک پسته ای با تصویر

در این فاصله پودر پسته و پودر هل و پودر قند و جوزهندی را در ظرفی باهم مخلوط می کنیم.

بعد از ۲ ساعت هر یک چانه خمیر را روی سطح تمیزی می گذاریم و روی آن فویل پلاستیکی می گذاریم و با وردنه خمیر را به شکل مستطیل باز می کنیم. خمیرها باید بسیار نازک باز شوند (حداکثر به قطر ۳میلیمتر). سپس اطراف خمیر را میبریم و صاف می کنیم تا شکل منظمی داشته باشند.

با قلم روی سطح خمیر را کمی با روغن چرب می کنیم. (شما می توانید از کره آب شده هم استفاده کنید)

از مخلوط پسته ای که آماده کردید روی آن به صورت یکنواخت پهن می کنید و با دست فشار می دهید.

از گوشه خمیر شروع به لوله کردن خمیر می کنیم. حتما از گوشه شروع کنید تا مواد میانی از خمیر خارج نشوند و خمیر لوله شده را در سینی قرار می دهید. درز خمیر باید حتما زیر قرار بگیرد. (می توانید یکبار وردنه را به آرامی روی خمیر لوله شده بغلتانید)

آموزش شیرینی نازک مرحله به مرحله

به همین ترتیب همه خمیرها را آماده کنید و در سینی قراردهید و روی آنهارا با فویل پلاستیکی بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال قراردهید تا خنک شود.

فر را روی دمای ۱۸۰درجه گرم می کنیم.

خمیرها را از یخچال بیرون می آوریم با چاقو طرحدار و یا چاقوی ساده برش می زنیم. و در سینی فر می چینیم.

طرز تهیه شیرینی نازک پسته ای با عکس

روی شیرینی ها از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران می مالیم و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر می گذاریم.

برای تزئین می توانید مقداری پودر پسته روی شیرینی ها بپاشید.

در صورتیکه بخواهید این شیرینی را با گردو درست کنید می توانید به جای پودر پسته از گردو استفاده کنید و به جای پودرهل از پودر دارچین.

تعداد این شیرینی بستگی به اندازه برشهای شما دارد. اگر برش هایتان اندازه من باشد حدود ۶۰ عدد شیرینی به شما می دهد. به نظر زیاد میاد ولی اونقدر خوشمزست که تا چشم به هم بزنید تموم شده!

4.4/5 - (5 امتیاز)