شیرینی معمول عربی محبوب ترین شیرینی خرمایی دنیا مَعمول “معمول بالتمر Ma’amoul” نام داره که در واقع نوعی کلوچه خرمایی کوچیکه! این شیرینی از یک خمیر بسیار ساده تشکیل شده که با خرمای پوره شده پُر میشه!
مواد لازم برای تهیه شیرینی معمول عربی
مواد خمیر
- روغن جامد 500 گرم
- آرد یک کیلو
- گلاب 1/4 پیمانه
- مهلب 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
- شیرعسلی 1 قوطی
مواد فیلینگ
- یک کیلو خرمای له شده
- یک چهارم پیمانه آب
- یک قاشق غذاخوری پر روغن مایع
- یک قاشق چایخوری پودر هل
- ½ قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه شیرینی معمول عربی
یک کیلو آرد رو به 500 گرم روغن جامد هم دمای محیط اضافه و مخلوط کن (میتونی بجای 500 گرم روغن جامد: 400 گرم روغن جامد و 100 کره استفاده کنی یا 250 گرم روغن جامد و 250 گرم کره) یک قاشق چایخوری مهلب له شده بهش اضافه کن.
موادُ ورز بده تا یه خمیر نرم بدست بیاد، بعد بهش یک چهارم پیمانه گلاب و یک قوطی شیر عسلی (395 گرم) اضافه و خوب مخلوط کن، با سلفون خوب بپیچش تا هوا واردش نشه و دو ساعت بزار داخل یخچال استراحت کنه.
در این حین فیلینگ رو آماده کن. برای فیلینگ به یه کیلو خرمای هسته گرفته، له شده نیاز داری که با یک چهارم پیمانه آب، یک قاشق غذاخوری پر روغن مایع، یه قاشق چایخوری پودر هل، ½ قاشق چایخوری دارچین مخلوط میکنی و خوب ورز میدی.
خمیر خرمایی رو به شکل گلوله های کوچک در بیار تا راحت بتونی بعنوان فیلینگ استفاده کنی خمیر داخل یخچال رو بردار و یک گلوله درست کن و با خرما پرش کن و تزیین کن، اگه قالب معمول داری، که شیرینی ها رو توی قالب بذار و فشار بده و بعد روی دستت برگردون، اگه قالب معمول نداری، میتونی از مهر شیرینی برنجی استفاده کنی و روی هر شیرینی یک مهر بزنی. یا اینکه معمولی ها رو با کریمپر تزئین کن و روی سینی کاغذروغنی انداخته بچین و داخل فر با دمای 160 درجه به مدت 20 دقیقه بزار تا بپزه چون روغن داره سریع طلایی میشه حواست باشه تا پخت از فر درش بیاری.
- طرز تهیه شیرینی بسبوسه شعریه عربی بسیار خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی خانگی با شیره انگور
- طرز تهیه شیرینی تر برشی