شیرینی مادلن یا مادلین، یه جور شیرینی فرانسویه که معمولا برای درست کردنش از پودر بادوم استفاده میشه، اما میشه به جاش از پودر نارگیل هم استفاده کرد. این زیبای خوش عطر یه کیک شیرینی خوشمزه است که عطر کره اش مستتون میکنه! فرانسویا میگن اگه بزنین تو قهوه یا شیر بعد بخورید عالی میشه! این شیرینی رویه ی تُرد ولی بافت نرمی داره و خیلی خوشمزه است و میچسبه با چایی بخورید و خستگی یه روز پر مشغله رو در کنید.
خلاصه که این شما و این محبوب دل ها مادلین یا مادلن.
نکته این شیرینی اینه که حتما باید قالب صدفی داشته باشید وگرنه از اون اصالت و سنتی بودنش میفته! اگه تو قالب دیگه درست بشه اسمش دیگه مادلین نیست، هرچی دوست دارید صداش کنید!
مواد لازم برای تهیه شیرینی مادلن فرانسوی
- تخم مرغ ۳ عدد
- آرد یک پیمانه
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر دانه ریز دو سوم پیمانه
- وانیل مقداری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایی خوری
دستور پخت شیرینی مادلن فرانسوی
مواد خشک رو الک کنید یعنی آرد و بیکینگ پودر.
کره باید به دمای محیط برسه، شکر رو با دور تند میزنیم بعد تخم مرغ وانیل رو اضافه میکنیم هم میزنیم حالا کره رو اضافه کنید.
آرد رو سه بار الک کنید عالی میشه، کم کم ارد رو به مایع اضافه می کنیم و هم میزنیم این مواد باید کم کم یک ساعت استراحت کنه در بخچال، من یک روز کامل یعنی ۲۴ ساعت گذاشتم تنها شیرینی هست که هر چی بیشتر استراحت بکنه کیفیتش بهتر میشه حالا داخل قالب بریزید و بگذارید تو فر از قبل گرم شده.
دمای پخت ۱۸۰ درجه البته بسته درجه فر داره که متفاوته و مدت زمان ۱۵ دقیقه. این مقدار ۲۷ عدد شیرینی به شما میده.
روش دوم طرز تهیه شیرینی مادلن فرانسوی
مواد لازم
- یه لیوان آرد
- یک قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- تخم مرغ یه دونه
- شیر یک سوم پیمانه
- روغن یک سوم پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- پودر بادوم سه قاشق غذاخوری
- وانیل یه قاشق چایخوری
میشه پودر بادوم رو حذف کرد و به جاش دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کرد.
طرز تهیه
یه لیوان آرد و یه قاشق مرباخوری بکینگ پودر رو با هم الک کنید.
من قالبم رو با ارده چرب کردم شما اگه ارده ندارید، می تونید با کره چرب کنید، بعد روش آرد الک کنید و اضافه ی آرد رو بتکونید، یا از روغن جداکننده اضافه کنید.
(روغن جداکننده :مخلوط ۵۰ گرم کره، ۵۰ گرم روغن مایع و ۵۰ گرم آرد هستش).
دمای فر ١٧٠ درجه و زمان حدود ٢۵ دقیقه. تقریبا زمانی که دور شیرینی ها طلایی بشه.
میشه پنج دقیقه آخر، گریل رو روشن کرد که سطح شیرینی، طلایی بشه. این شیرینی بخاطر نداشتن تخم مرغ ماندگاری بالایی هم داره.