شیرینی لطیفه یک شیرینی فوق العاده راحته و مواد اولیه‌اش هم در دسترس هست. بهتون پیشنهاد میکنم برای یکبار هم که شده، این شیرینی لطیفه خونگی رو امتحان کنید. راستی این شیرینی لطیفه کاملا طعم‌ لطیفه های قنادی و بازاری رو میده.

لطیفه واقعا لطیف و نرمه و مثل ابره و یکی از جذاب‌ترین شیرینی‌هایی هست که میشه درست کرد. هم پختنش راحته و هم واقعا خوشمزه‌ست، اگه درستش کنید، پشیمون نمیشید.


مواد لازم برای تهیه لطیفه با پیمانه لیوان

  • آرد سه چهارم لیوان
  • تخم مرغ درشت 3 عدد
  • شکر 6 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو نصف قاشق چای‌خوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قند نصف لیوان

با این مقدار مواد اولیه حدود 12 تا شیرینی لطیفه با سایز متوسط خواهید داشت.


دستور پخت شیرینی لطیفه با پیمانه لیوان بدون نشاسته ذرت

دستور پخت شیرینی لطیفه با پیمانه لیوان

مرحله اول، جدا کردن زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها

برای شروع ابتدا زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها رو به دقت جدا کنید و داخل دو ظرف جداگانه بریزید.

مرحله دوم، هم زدن سفیده تخم‌مرغ

سفیده تخم‌مرغ رو با همزن خوب هم بزنید تا کاملا پف کنه و سفت بشه. سپس سه قاشق غذاخوری شگر اضافه کنید و با همزن هم بزنید.

سپس نصف قاشق چای‌خوری آبلیمو رو هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا فرم بگیره.

مرحله سوم، هم زدن زرده

سه قاشق غذاخوری شکر و وانیل رو به زرده اضافه کنید و هم بزنید تا زرده کشدار بشه.

مرحله چهارم، مخلوط کردن زرده و سفیده

زرده و سفیده زده شده رو به آرومی و با لیسک با هم مخلوط کنید.

مرحله پنجم، اضافه کردن آرد

سه چهارم لیوان آرد سفید رو یا آرد قنادی رو رو دو الک کنید. (بهتره سه مرتبه الک کنید.) سپس ارد الک شده رو بخ آرومی به مخلوط زرده و سفیده اضافه کنید و هم بزنید. مواد رو فقط تا حدی هم بزنید که با هم مخلوط بشن، نه بیشتر.

مرحله ششم، پختن لطیفه

داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و مواد رو با قیف و با فاصله با اندازه مناسب داخل سینی فر بریزید. سپس روی شیرینی ها پودر قند الک کنید.

سینی رو به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درچه سانتی‌گراد بپزید.

وقتی که زیر شیرینی ها کمی رنگ گرفت، سینی رو از فر خارج کنید و تا شیرینی ها هنوز گرم هستند از سینی بردارید تا اگه پودر قند دور شیرینی ریخته، باعث چسبیدن شیرینی ها به کاغذ نشه.

بعد از خنک شدن شیرینی ها، خامه قنادی رو فرم بدید و روی یک قسمت از شیرینی با قیف و ماسوره بزنید و قسمت دوم رو روی اون بذارید و به دلخواه کمی پودر پسته بزنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی لطیفه

  • به جای آبلیمو می‌تونید یک چهارم قاشق چایی‌خوری کرم تارتار اضافه کنید، حتی میتونید دو تاش رو هم حذف کنید و اضافه نکنید.
  • چون که این دستور پخت شیرینی لطیفه بیکینگ پودر نداره، عوضش زدن زرده و سفیده خیلی خیلی مهمه.
  • در تمام مراحل آماده سازی حتما از همزن برقی استفاده کنید.
  • ترتیب این شیرینی این طوره که آخر کار آرد اضافه میشه پس لطفا ترتیبش رو عوض نکنید.
  • وقتی پودر قند رو روی شیرینی ها پاشیدید، میتونید اضافه پودر قند روی سینی رو با فوت کردن یا کمی کج کردن سینی فر بردارید، اگه هم برندارید هیچ مشکلی پیش نمیاد.

Rate this post