شیرینی ایرمیک ترکیه یک شیرینی فوق العاده خوشمزه‌ست که پیشنهاد می‌کنم حتما درست کنید و با عزیزانتون نوش جان نمایید.


مواد لازمبرای تهیه شیرینی ایرمیک ترکیه

  • پنج استکان آرد
  • دو استکان ایرمیک (آرد سمولینا)
  • یک عدد تخم مرغ
  • 100 گرم کره
  • دو استکان روغن مایع
  • یک استکان ماست
  • نوک انگشت نمک
  • یک قاشق غذاخوری سرکه
  • نصف بسته 10 گرمی بیکینگ پودر (یک قاشق چایخوری)

برای مواد میانی

  • یک لیوان مغز گردو
  • دو قاشق غذاخوری کنجد
  • دو قاشق غذاخوری پودر شکر
  • یک قاشق مرباخوری دارچین

مواد شربت

  • دو لیوان پودر شکر
  • دو و نیم لیوان آب
  • یک چهارم لیمو ترش

اندازه استکان 125 میلی (نصف لیوان دسته‌دار فرانسه)
اندازه لیوان 200 میلی (چهار پنجم لیوان دسته‌دار فرانسه)


آموزش دستور پخت ایرمیک ترکیه ای خوشمزه و سنتی

طرز تهیه شیرینی ایرمیک ترکیه ای خوشمزه به روش اصلی ترکی
برای شروع ابتدا آب و شکر و لیمو را داخل قابلمه ریخته و 10 دقیقه بجوشانید و از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.

برای تهیه خمیر همه‌ی مواد به جز مواد خشک را مخلوط کنید بعد آرد و ایرمیک و بیکینگ پودر را هم مخلوط کنید و بعد روی خمیر نایلکس کشیده و 30 دقیقه استراحت دهید.

یک سوم از خمیر را جدا کرده و گردو و کنجد و دارچین و پودر شکر را مخلوط کنید.

بقیه خمیر را دو قسمت کنید و یک قسمت را وسط دو کاغذ روغنی به اندازه ظرف پیرکس باز کنید و داخل قالب بگذارید و کناره‌ها را صاف کنید.

خمیری را هم که مواد میانی مخلوط کرده بودیم را هم به این ترتیب باز می‌کنیم و داخل قالب می‌گذاریم و خمیر بعدی را هم دوباره باز کرده و داخل قالب می‌گذاریم.

به اندازه‌ی دلخواه برش زده و روی خمیر طرح می‌زنیم و در فری که روی 180 درجه سانتی‌گراد گرم شده حدود 40 تا 45 دقیقه با کنترل می‌پزیم.

بعد از ولرم شدن شیرینی، شربت ولرم را روی شیرینی می‌ریزیم و حدود 3 تا 4 ساعت بعد سرو می‌کنیم. نوش جان

طرز تهیه شیرینی ایرمیک پسته‌ای

مواد لازم:

  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • ۱ لیوان ایرمیک
  • ۲ لیوان آرد (تحت کنترل اضافه شود)
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • نصف لیوان ماست
  • نصف لیوان روغن مایع
  • یک پاکت وانیل ترکیه (۵ گرم)
  • یک پاکت بیکینگ پودر (۱۰گرم)

برای داخلش:

  • پسته

برای غلتاندن:

  • ایرمیک

برای شربت:

  • ۳ لیوان شکر
  • ۴ لیوان آب
  • یک تکه لیمو

طرز تهیه:

ابتدا شربت را آماده کنید و کنار بگذارید تا سرد بشه به این صورت که: همه مواد را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد،بعد چند دقیقه بجوشونید و از روی اجاق بردارید.شربت باید کمی رقیق باشه.

برای درست کردن خمیر، همه مواد به غیر از آرد رو به خوبی با هم مخلوط کنید. آرد رو کم‌کم اضافه کنید و ورز بدید. در نهایت خمیری بدست میاد که کمی به دست میچسبه. برای همین آرد رو تحت کنترل اضافه کنید چون ممکنه اضافه بیاد.

از خمیر تکه‌هایی به اندازه گردو بردارید، داخلش رو مثل ویدیو پسته بذارید و بعد گِرد کنید. حالا داخل آرد ایرمیک بغلتونید، سپس در سینی بچینید. در فر از قبل گرم شده، در دمای ۱۷۰درجه تا زمانی که مقداری تغییر رنگ بده وطلایی بشه، بپزید.

دقت کنید که بیش از اندازه سرخ نشه!

بعد از اینکه از فر درآوردید، روی شیرینی‌های داغ شربت سرد رو بریزید. با یک سینی روی ظرف رو بپوشونید و اجازه بدید سرد بشه.

من یه مقدار بیش از حد پخته بودمشون برای اینکه شربت خوب به خوردش بره شیرینی‌ها رو برگردوندم و یک روز صبر کردم.

نکته: اگر شیرینیا بیش از حد سرخ بشن شربت رو به راحتی جذب نمیکنن! همینکه یه مقدار طلایی شد کافیه.

اگر به شیرینی ها یه روز استراحت بدین، عالی میشن. نوش جان

Rate this post