شیرینی حاج کریمی قزوین بافت خشک نداره اصلا. طعم عالی داره و نوستالوژی. همزن هم نمیخواد! با کاتر گرد قطر 6 سانت، 10 شیرینی داشتم. (کاتر بزرگ بود). اصلا نیاز به شیر نشد توی خمیر. برای رویه شیرینی از مهر استفاده کردم. بجای روغن جامد از 30 گرم کره استفاده کردم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی حاج کریمی قزوین
- تخم مرغ 1 عدد (50 گرم بدون احتساب پوست)
- پودر قند 40 گرم (دو قاشق غذاخوری + دو سوم قاشق غذاخوری)
- روغن جامد آب شده خنک 25 گرم (یک قاشق غذاخوری + دو سوم قاشق غذاخوری)
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- آرد برنج 60 گرم (4 قاشق غذاخوری)
- آرد سفید 65 گرم (شش و نیم قاشق غذاخوری)
- بكینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- شیر در صورت نیاز 1 یا 2 قاشق غذاخوری
- کنجد برای روی شیرینی
- سفیده تخم مرغ برای چسباندن یک عدد (من نزدم)
برای وسط شیرینی:
- پودر گردو 25 گرم
- پودر قند 20 گرم (یک و یک سوم قاشق غذاخوری)
- پودر پسته 10 گرم
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
- گلاب در حد یکی دو قاشق غذاخوری
دستور پخت شیرینی حاج کریمی قزوین به روش اصلی و سنتی
برای شروع ابتدا تخم مرغ و وانیل و پودر قند و روغن جامد یا کره آب شده را با قاشق مخلوط کنید.
آرد برنج و آرد و بکینگ پودر را الک و اضافه کنید.
اگر خمیر خشک بود ذره ذره شیر بریزید تا خمیری لطیف و نچسب بدست آورید.
برای مواد ميانی همه مواد را بجز گلاب مخلوط کرده ذره ذره گلاب بریزید تا مواد حالت خمیری پیدا کند.
خمیر را به ضخامت 2 میل بین دو نایلون پهن و کاتر دلخواه بزنید.
روی خمیر رو سفیده تخم مرغ بمالید (من نزدم). کمی از مواد گذاشته و یک خمیر کاتر خورده دیگه روش بگذارید.
دوباره قالب بزنيد. (هم زیباتر میشه هم لبه ها بهم میچسبند)
بعد توی سینی فر چیده رویش کنجد بریزید و با حرارت 175 درجه به مدت حدود 10 دقیقه در فر بپزید.
حتما همه مواد از قبیل تخم مرغ و شیر و روغن و آردها باید به دمای محیط رسیده باشه.
آرد برنج و پودر قند رو قبل از اضافه کردن حتما الک کنید تا حریر بشه.
این دستور پخت اصلی و اورجینال شیرینی حاج کریمی هست، اما میتونید به دلخواه کمی تغییرات بدید. مثلا می تونید اگه دارچین دوست نداشتید پودر گل سرخ جایگزسن کنید و جای گردو پودر بادام و پسته و هل ببشتر بزنید.