طرز تهیه شیرینی برنجی با روغن مایع طرز تهیه شیرینی برنجی با روغن مایع خیلی راحته. عطر و طعم و بافتش عین شیرینی برنجی های سنتی با روغن صاف هستش. با کاتر گرد چهار و نیم سانت، با این مواد حدود 32 شیرینی داشتم. درست کردنش فوق العاده راحت و بی دردسره.
برای نگهداری طولانی مدت در ظرف دربسته، فریز کنید تا ماه ها سالم می مونه بدون تغییر کیفیت.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی با روغن مایع بدون فر
- تخم مرغ متوسط 2 عدد (100 گرم بدون پوست)
- وانیل کمی
- پودر قند 100 گرم (دوسوم پیمانه منهای نصف قاشق غذاخوری)
- آرد برنج 320 گرم (دو پیمانه + دو قاشق غذاخوری)
- روغن مایع 50 گرم (یک چهارم پیمانه منهای نصف قاشق چای خوری)
- بکینگ پودر 6 گرم (یک و نیم قاشق چای خوری)
- زعفران غلیظ یک سوم قاشق چای خوری
دستور پخت شیرینی برنجی با روغن مایع بدون فر
برای شروع ابتدا تخم مرغ و وانیل و پودر قند را در ظرفی با همزن برقی خوب بزنید.
روغن را اضافه و کمی بزنید.
اگر ساده و زعفرانی دوست دارید مواد را دو قسمت کنید، به یک قسمت، یک چهارم قاشق چای خوری زعفران غلیظ اضافه کنید.
نمیتونید بعد از افزودن آرد برنج، زعفران بریزید چون خمیر خشک و ترک دار میشود.
آرد برنج و بکینگ پودر را الک و در چند مرحله تا جایی اضافه کنید که خمیری لطیف بدست بیارید.
ممکنه از مخلوط آرد برنج مقداری اضافه بیاد. مراقب باشید خمیر خشک نشه.
اگر مایه شیرینی برنجی را ساده و زعفرانی درست میکنید، مخلوط آرد برنج را دو قسمت کرده، به هر ظرف تا جایی از مخلوط آرد برنج اضافه کنید که خمیری لطیف شود.
بهتره خمیر را در نایلون دو ساعت در دمای محیط آشپزخانه استراحت بدید.
خمیر را بین دو نایلون به ضخامت یک سانت باز کنید، مهر شیرینی برنجی بزنید (هر بار مهر رو توی آرد زده و خوب فشار دهید)، دور مهر رو کاتر بزنید و در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته و با برس چرب کرده اید منتقل کنید.
بعد از مهر زدن، ضخامت شیرینی به حدود 5 میل باید برسه.
در فر گرم شده با دمای 175 درجه حدود 12 تا 15 دقیقه بپزید تا زیر آنها کمی طلایی شود.کف فر سینی خالی باشه.
برای پخت بدون فر شیرینی ها رو داخل تابه یا سینی فر که کاغذ روغنی انداخته و خوب چرب کردیم میچینیم و با تخم خرفه تزئین میکنیم.
تابه رو همراه دم کنی روی شعله پخش کن که از ١۵دقیقه قبل با حرارت کم گرم شده میزاریم، بعد ١۵تا٢٠دقیقه شیرینی رو تست میکنیم.
نحوه درست کردن آرد برنج: برنجو بشورید و ۱۲ ساعت خیس کنید چند بار آبشو عوض کنید بزیزید آبکش نیم ساعت بعد که آبی از آبکش خارج نشد ببرید بیرون آسیاب کنند و بعد نازک پهن کنید روی پارچه چند بار زیرو رو کنید سه روز طول میکشه خشک بشه. بعد از الک حربر رد کنید و استفاده کنید.
نکات مهم
- 12 دقیقه بعد از پخت، با کمک پالت یه شیرینی دربیاورید، با چاقو نصف کنید اگر پخته بود سریع سینی فر رو خارج کنید.
- با خمیر اصلا بازی نکنید، اضافه های خمیر کاتر خورده رو بردارید و بین دو نایلون بذارید و وردنه بکشید. اصلا توی دست ورز ندید.
- بجای مهر زدن، میتونید خمیر رو 5 میل پهن و کاتر ساده بزنید.
- میتونید از خمير به اندازه فندق برداريد. رویش مهر بزنيد یا توسط يك ماسوره ساده كوچك نقش بيندازيد.
مواد لازم برای ۵۰ عدد شیرینی برنجی
- آرد برنج مرغوب ۲۵۰ گرم
- روغن جامد ذوب شده ۱۲۵ گرم
- پودر قند ۷۰ گرم
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- سفیده تخم مرغ ۱/۳ ( یک سوم از یک سفیده کامل)
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
آرد برنج و پودر قند حتما الک حریر بشه. روغن جامد ذوب شده، پودر قند، پودر هل را باهم مخلوط کنید.
زرده تخم مرغ و سفیده را هم اضافه و مخلوط کنید. آرد برنج را به مواد اضافه کرده و با دست مخلوط کنید تا خمیر بدست بیاد.
خمیر بدست اومده منسجم نیست، گلاب رو اضافه کنید و مجدد با دست خمیرو هم بزنید تا منسجم بشه. مواد رو نصف کنید و به یک قسمت ۱ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ اضافه و مخلوط کنید.
خمیر شیرینی را در پلاستیک فریزر بزارید و ۱۲ ساعت در محیط آشپزخانه استراحت بدین. بعد از استراحت، خمیرو به اندازه های یکسان گلوله کنید و داخل سینی فر قرار بدین و روی خمیرها مهر طرحدار بزنید.
میتونید روی شیرینی ها تخم خرفه بپاشید یا با خلال پسته تزئین کنید. سینی فر را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۵۵ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدین.
بزارید شیرینی ها کاملا خنک بشن و بعد از روی سینی فر جدا کنید. گلوله هاتونو اندازه گردو برندارید، وسطش نمیپزه. (کوچیکتر بردارید)
- روغن جامد ذوب شده داغ نباشه. (بزارید خنک بشه)
- زعفرون رقیق اضافه نکنید، حتما غلیظ باشه.
- گلاب زیاد نریزید باعث میشه شیرینی بعد پخت سفت بشه.
- خمیر بعد از استراحت سفت میشه،بین دو کف دست بمالید نرم میشه.
- بهتره برای پخت شیرینی از سینی فر سیاه رنگ استفاده نکنید تا زیر شیرینی هاتون تیره نشه.
- برای پخت شیرینی باید حتما اندازه هارو با ترازو دیجیتال اندازه بگیرین.
- شاید تخم مرغ شما خیلی بزرگ یا کوچیک باشه و آرد برنج کمی بیشتر یا کمتر اضافه بشه.
- پودر هل خودتون آسیاب کنید تا عطر شیرینی محفوظ بمونه.