شیر عسلی خونگی حرف نداره! درست کردن این شیر عسلی خیلی راحته و خیلی هم خوشمزه ست. فقط با سه تا ماده اولیه درست میشه که خیلی ارزون در میاد و نسبت به شیر عسلی های آماده خیلی به صرفه تره، غلظت و طعم و مزه اش هم که مثل شیر عسلی الفجر!
مواد لازم برای تهیه شیر عسلی
- شیر 1 لیتر
- شکر 1 لیوان (دسته دار فرانسوی)
- کره 50 گرم
طرز تهیه شیر عسلی خانگی مانند شیر عسلی الفجر
تابه ای نچسب و بزرگ و انتخاب کنید (هرچی ظرفتون بزرگتر باشه سریعتر شیر تبخیر میشه) و حرارت رو کم میکنیم چون اصلاً نباید بجوشه و مرتب مخلوط شیر و شکر را هم میزنیم تا شکر در شیر حل بشه.
شیر و شکر رو با هم مخلوط کنید بذارید روی حرارت خیلی ملایم و مدام هم بزنید تا وقتی غلیظ بشه و مواظب باشید ته نگیره، یکم طول میکشه تا غلیظ شه ولی با حوصله این کارو انجام بدید و حرارت و اصلا زیاد نکنید چون شیر نباید بجوشه درنهایت که غلظت گرفت بهش 50 گرم کره رو اضافه کنید.
همچنین شیر نباید ته بگیره یعنی مرتب باید هم زد آنقدر هم میزنیم تا حجم شیر نصف بشه حدود یک ساعت باید هم بزنیم تا غلظتش مثل عسل بشه وقتی شیر نصف شد کره رو بهش اضافه میکنیم می توانید چند قطره وانیل هم بریزید و دوباره هم میزنیم تا کره کاملاً حل بشه و شیر عسلی یکدست و کشدار بشه.
در این مرحله شیر عسلی رو خاموش میکنیم و در ظرف مورد نظر انتقال میدیم و به مدت ۳ تا ۴ روزدریخچال قابل نگه داری هست. دقت کنید بعد از سرد شدن خیلی غلیظ تر میشه. اگه خیلی غلیظ شد بهش شیر یا آب اضافه کنید دوباره بذارید رو حرارت.
مصارف شیر عسلی:
برای درست کردن شعریه، باقلوا، کنافه استفاده میشه، میتونید روی پنکیک و بعضی از کیک ها استفاده کنید و طعم خیلی خوبی میده بهش، برای تزیین دسر ها هم استفاده میشه.
نکات مهم تهیه شیر عسلی خانگی
- اگر دیدید شیر جوش میزنه حتماً حرارت رو کم کنید.
- موقع هم زدن اطراف شکرک زده رو وارد شیر نکنید چون ممکنه شیر عسل تو یخچال شکرک بزنه.
- اگر دیدید شیرعسلی ته گرفته اونا رو با بقیه شعر عسلی قاطی نکنید ظرفتون عوض کنید وشیرعسلی رو در ظرف دیگه هم بزنید.
- اگر شیرعسلی حالت دون دون داشت و یک دست نبود میتونید با گوشت کوب برقی بزنید و یا از صافی رد کنید.