شامی بابلی به نظرم یکی از خوش‌عطر و طعم‌ترین شامی‌هاست. شهسواری‌های عزیز میتونن سبزی‌ها رو از بازار روز خرم آباد تهیه کنند، اونجا یه آقایی از مازندران میارن! بقیه دوستان هم هر وقت مسافرت اومدین سمت مازندران حتما تهیه کنید و درستش کنید!


مواد لازم برای تهیه شامی بابلی اصیل

  • جعفری ۱۰ دسته
  • تره ۸ دسته
  • گشنیز ۵ دسته
  • زولنگ (چوچاق) ۳ دسته
  • اناریچه ۳ تا دسته
  • سرسم ۲ دسته
  • اوجی (پونه) ۳ دسته
  • برگ سیر ۳ دسته
  • شنبلیله ۳ دسته
  • نعناع ۱ دسته
  • تخم مرغ یک عدد
  • گوشت گوساله بدون چربی هیچ گونه چربی نباید داشته باشه یک کیلو
  • پیاز خام یک کیلو
  • لپه یا نخود یا ترکیبی از هردو میتونید استفاده کنید نیم کیلو
  • سیب زمینی دو عدد

دستور پخت شامی بابلی با سیب زمینی

طرز تهیه شامی بابلی اصیل با گوشت و نخود و لپه

برای شروع ابتدا سبزی ها رو بشورید و بزارید آبش کشیده بشه.

هم میتونید همه ی مواد رو باهم و یکجا بزارید بپزه هم جدا هم میتونید مثل من سبزی رو تو مرحله ی آخر بریزید که عطرش بیشتر حفظ بشه.

من لپه رو از شب قبل خیس دادم، بعد یک شب آبشو خالی و ریختم داخل قابلمه. گوشت رو به همراه پیاز بهش اضافه کردم و با مقدار خیلی کمی آب گذاشتم تا بپزه.

وقتی پخت سپس سبزی ها رو بهش اضافه کردم و گذاشتم تا سبزیها هم بپزه و آبش حسابی کشیده بشه.

وقتی همه ی مواد پختن و از پختنشون مطمئن شدین حالا در قابلمه رو بردارید و هم بزنید تا آب اضافی کشیده بشه و هیچ آبی نداشته باشه.

این نکته خیلی مهمه اگه موادتون آب داشته باشه شامی تون وا میره.

من بعد تفت برای اینکه مطمئن بشم هیچ آبی نمونده ریختم تو آبکش و نیم ساعتی گذاشتم کناری تا اگه آبی مونده تخلیه و مواد خشک باشن. بعد هم ریختم داخل چرخ گوشت و چرخ کردم.

بعد چرخ کردن حسابی مواد رو با هم مخلوط کنید و بسته بندی کنید من بسته های ۳۵۰ گرمی تقسیم کردم. ۹ بسته شد. میزارم فریزر هر وقت بخوام از چند ساعت قبل میزارم بیرون و بعد استفاده میکنم.

تا اینجای کار مراحل آماده سازی اولیه بود.

من ۴۰۰ گرم از مواد بالا رو با دو عدد سیب زمینی پخته و رنده شده مخلوط کردم. حتما حتما سیب زمینی رو از شب قبل پخته بزارید داخل یخچال تاحسابی خنک بشن و بعد پوره کنید.

ادویه بزنید. نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه. من برای این مقدار یه تخم مرغ استفاده کردم و بعد مخلوط شدن داخل تابه روغن فراون بریزید و بهش شکل گرد و وسطشو سوراخ کنید و سرخ کنید.

از مواد شامی که تو فریزر میزاریم هر وقت خواستیم استفاده کنیم لازمه که کمی پودر نان باگت بزنیم و بعد سرخ کنیم چون ممکنه وا بره.

میتونید به مواد شامی کمی گردوی پودر شده هم بزنید که خوشمزه ترش هم میکنه بعضی ها میزنن بعضی ها نه.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه شامی بابلی اصیل

  • سبزیهایی که گفتم سبزی مازندران هستن، البته بعضیهاش تو شهرهای دیگه هم هست ولی بعضی هاش مختص مناطق شمالیه.
  • منظور از دسته، حلقه کردن انگشت اشاره و شصت دست هستش، چون سمت مازندران سبزیها رو دسته ای میفروشن.
  • برای تهیه یک شامی بابلی اصیل خواهشا همه موارد رو رعایت کنید.
  • سیب زمینی که استفاده میکنید سعی کنید مرغوب باشه و هم اینکه نزارید کامل آبپز بشه، پخت زیاد سیب زمینی باعث وارفتن میشه گاهی.
  • سیب زمینی آبپز شده باید سرد باشه پس دوساعت زودتر بپزید که موادتون کامل سرد باشه.
  • میتونید فقط از زرده استفاده کنید و سفیده رو برای دور شامی استفاده کنید، یا اینکه کامل استفاده کنید مثل من دورشو آب یا روغن بزنید.
  • حتما حتما آب سبزیتونو بکشید، چون باعث وا رفتن شامی میشه.
  • از سبزی ها اگه چوچاق و اناریجه رو نداشته باشید عیبی نداره میتونید جعفری و شنبلیله رو بجاشون بیشتر بریزید.
  • اگه شامیتون وا میره دلیلش مرغوب نبودن سیب زمینی، آب داشتن مواد، کم بودن تخم مرغ، گرم بودن مواد می تونه باشه.
  • اگه تخم مرغ کم بود وسط کار هم میتونید به مواد اضافه کنید، یا باز هم وا رفت آرد یا آرد سوخاری بزنید.

5/5 - (1 امتیاز)