سبزی فسنجون از اون غذاهای خاص لاهیجانه که اگه گیلانی نباشید به احتمال زیاد بعد از شنیدن اسمش تعجب میکنید و با تعجب سوال میپرسید سبزی فسنجون؟ این دیگه چیه؟ اما باید بگم که این سبزی فسنجون ما لاهیجانی ها فوق العاده خوشمزه ست و پختش هم آسونه!

مواد لازم برای تهیه سبزی فسنجون گیلانی

  • گردو دویـست گرم
  • پیاز دو عدد نسبتا کوچک
  • سبزی بویایی سیصد گـرم شامل (گشنیز، نعناع، چوچاق و کاکوتی)
  • مرغ 4 تکه
  • درصورت نبودن سبزی محلی گشنیز و نعناع کافیه، دویست گرم گشنیز و صد گرم نعناع
  • رب انار یک قاشق غذاخوری در صورت ترش بودن یک قاشق مرباخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری
  • آب یخ دو لیوان
  • سیر دو حبه

طرز تهیه سبزی فسنجون لاهیجانی

طرز تهیه سبزی فسنجون گیلانی

برای شروع ابتدا گردو رو آسیاب کنید به اندازه ای که حالت خمیری بگیره. سپس گردو رو همراه رب انار، یک عدد پیاز رنده زده، رب گوجه فرنگی و آب یخ خوب مخلوط کنید.

سپس روی شعله ملایم بزارید تا بجوشه. بعد از گذشت یک ساعت مرغ رو سرخ کنید و به مواد اضافه کنید.

در ادامه سبزها رو پاک کنید و بشورید و تا حدودی ریز خرد کنید و تفت بدید. پیاز و سیر رو اضافه کنید و روغن کمی بریزید. فقط نیاز بوی خامی سبزی گرفته بشه و نیاز به سرخ کردن و تیره شدن نیست.

بعد سبزی رو به خورشتتون اضافه کنید.

دو ساعت زمان بدید تا سبزی کامل به خورد گردو بره و گردو روغنش رو پس بده. بعد از دو ساعت نمک و ترشی خورشت رو اندازه کنید. اگه ترشی خورش کم بود اضافه کنید.

یک ساعت دیگه زمان بدید. در همه مراحل شعله باید کم کم باشه تا با جوش های ریز پخته بشه و روغن بده.

از نکات مهم در تهیه سبزی فسنجون وجود سبزی های محلی چوچاق و کاکوتی یا کوتکوتو هست که خب سبزیجات محلی استان گیلانه. بخش اصلی سبزیجات رو گشنیز تشکیل میده که محلی ها بهش هیل میگن. مقدار سبزی و گردو برای سبزی فسنجون تقریبا در یک اندازه باید باشه البته در حالت های سلیقه ای کم و زیادش می کنن.

سبزی فسنجون با ماکیان محلی و گوشت گوسفندی قلقلی هم درست میشه.

تو بعضی دستور پخت های سبزی فسنجون دیدم که دو قاشق از سبزی خرد شده رو داخل غذا میریزید و ما بقی رو سرخ میکنن. در بعضی دستور ها هم به جای دو قاشق از فشردن سبزی و چکیده عصاره ش استفاده میکنن.

اگه گردو روغن نینداخت می تونید با چند تکه یخ بهش شوک وارد کنید تا روغن بیندازه.

5/5 - (1 امتیاز)