شیرینی رولت خامه ای یک از شیرین های پرطرفداره. شیرینی رولت خامه ای رو میتونید تو خونه بدون فر و بدون همزن برقی خیلی راحت درست کنید. فقط برای اینکه رولت خامه از بدون همزن برقی درست کنید باید کمی حوصله به خرج بدید و سفیده تخم مرغ رو با دست هم بزنید و پف کنه خامه ای بشه.
در ادامه با دستور پخت شیرینی رولت خامه ای خانگی و بدون فر به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه رولت خامه ای بدون فر
- آرد 1 لیوان
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- پودر کاکائو 2 قاشق مرباخوری
- تخم مرغ 4 عدد
- وانیل یم قاشق مربا خوری
- شکر 1 لیوان
دستور پخت رولت خامه ای بدون فر خانگی و ساده به صورت تصویری
مرحله اول
برای شروع آرد رو با بیکینگ پودر و پودر کاکائو مخلوط کنید و 3 مرتبه الک کنید تا آرد سبک بشه.
مرحله دوم
زرده و سفیده تخممرغها رو جدا کنید و هر کدوم رو داخل یک ظرف بریزید.
مرحله سوم
سفیده تخممرغها رو به همراه نصف لیوان شکر با همزن دستی یا دور تند همزن برقی بزنید تا خامهای بشه.
مرحله چهارم
زردهها رو هم به همراه وانیل و نصف لیوان شکر با دور تند همزن بزنید تا خامهای و کشدار بشه. در هنگام هم زدن 3 قاشق غذاخوری آب جوش به زردهها اضافه کنید. این کار باعث پوک شدن بیشتر کیک میشه.
مرحله پنجم
وقتی که زردهها هم زدید و خامهای و سبک شدن، سپس آرد رو طی سه مرحله و کم کم به زرده اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید. در ادامه سفیده زده شده رو هم به مواد اضافه کنید و به صورت دورانب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن. دقت کنید که نباید مواد رو زیاد هم بزنید جون باعث میشه پف کیک کم بشه و کیک اسفنجی نشه.
مرحله ششم
کف یه تابه که بهتره مستطیلی و دو طرفه باشه رو کاغذ روغنی بیندازید و کمی چرب کنید. مایه رولت رو کف تابه بریزید. دقت کنید که قطر مواد از نیم سانتیمتر بیشتر نشه. مواد رو کف تابه به طور یکدست پخش کنید.
تابه رو روی شعله پخش کن با حرارت کم بذارید. 10 دقیقه زمان بدید تا رولت بپزه. وقتی پخت تابه رو برگردونید تا طرف دیگه هم بپزه.
مرحله هفتم
وقتی که رولت پخت از تابه بیرون بیارید و روی پارچه بذارید. تا رولت هنوز گرمه، رولت رو به کمک پارچه رول کنید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بذارید.
مرحله هشتم
برای درست کردن خامه قنادی یه کاسه بزرگ انتخاب کنید و داخلش آب و یخ خرد شده بریزید. سپس داخی یک کاسه کوچکتر خامه و شکر بریزید. حالا کاسه کوچکتر که حاوی خامه و شکر هست رو داخل کاسه بزرگتر که حاوی آب و یخ هست قرار بدید و به مدت 8 تا 10 دقیقه با دور تند همزن بزنید.
مرحله نهم
در این مرحله رولت رو از یخچال بیرون بیارید و روی سلفون بذارید و خامه زده شده رو روی سطح رولت به طور یکنواخت پخش کنید. سپس به کمک سلفون رولت رو رول کنید و به مدت دو ساعت داخل یخچال قرار بدید تا آماده بشه.
طرز تهیه رولت خامه ای در فر
فر رو روی دمای ۲۲۰ درجه روشن کنید. کف سینی ۳۰ در ۴۰ سانتیمتری رو چرب کنید، کاغذ روغنی بیندازید و روی کاغذ روغنی را هم کمی چرب کنید.
برای تهیه رولت خامه ای در فر مواد رو داخل قالب بریزید و به صورت یکنواخت پهن کنید تا بعد از پخت رولت تمیز و یکسانی داشته باشید.
سپس سینی رو ۳ مرتبه روی سطح کار بکوبید تا حباب های هوا از بین برن و سینی رو در بالاترین طبقه فر قرار بدین. پخت رولت بین ۸ تا ۱۰ دقیقه است.
بعد ۸ دقیقه در فر را باز کنید و با انگشت سطح رولت رو چک کنید، اگه چسبنده نبود یعنی پخته. اگه بیشتر از ۱۰ دقیقه در فر بمونه رولت خشک میشه و موقع رول کردن ترک میخوره.
من بعد از ۸ دقیقه پخت ،۲ دقیقه گریل را زدم تا روی رولت هم طلایی بشه. وقتی سینی رو خارج کردین بلافاصله روی آن دستمال نخی بیندازید تا رولت به آرامی خنک بشه (۱۵ دقیقه زمان بدین) سپس اطرف رولت را با چاقو جدا کنید.
روی دستمال نخی پودر قند الک کنید و رولت را روی دستمال برگردانید و کاغذ پشت اونو به آرومی جدا کنید. روی رولت کمی پودر قند الک کنید و سپس با پارچه رول کنید و ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار بدین. بعد از ۳۰ دقیقه به آرامی رولت را باز کنید و روی آن خامه فرم گرفته بمالید و رولت را مجدد رول کنید.
رولت را داخل ظرف دردار یا کاغنی بپیچید و به مدت ۷ تا ۸ ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
نکات مهم و فوت و فن های پخت رولت خامه ای بدون فر
- شعله پخش كن رو از 10 دقيقه قبل رو شعله بذارید تا خوب داغ بشه.
- مایه رولت رو با پشت قاشق خوب صاف كنيد.
- حتما واشر قرمز دور تابه هم دربياريد.
- در تابه رو ببنديد و حدود 10 تا 15 دقيقه زمان بدید تا با شعله کم بپزه وقتی که پخت گردونيد و اجازه بدید طرف ديگه هم حدود 8 دقیقه بپزه.