براتون آموزش شیرینی روانی نارگیل یه شیرینی خوشمزه و عالی رو دارم. امیدوارم دوست داشته باشین. روانی یا بسبوسه نوعی کیک شربتی تهیه شده با آرد سمولینا است و با نام های مختلفی در کشورهای مدیترانه شرقی تهیه میشود.
مواد لازم برای شیرینی روانی نارگیل
- تخم مرغ 2 عدد
- شکر نصف پیمانه (115 گرم)
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- پودر نارگیل 1 پیمانه
- آرد نصف پیمانه (75 گرم)
- آرد سمولینا یک چهارم پیمانه (50 گرم)
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه شربت
- شکر 3 پیمانه
- آب 2 پیمانه
- هل چند دانه
- زعفران به میزان دلخواه
- چند قطره لیمو
طرز تهیه شیرینی روانی نارگیل
ابتدا برای تهیه شربت، شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. هر ازگاهی هم بزنید تا قبل از به جوش آمدن، ذرات شکر در آب حل شوند. پس از به جوش آمدن، ذرات شکر در آب حل شوند. پس از به جوش آمدن دانه های هل و زعفران و آب لیمو را اضافه کنید و 10 دقیقه بجوشانید تا شربت به قوام برسد. سپس حرارت را خاموش کرده بگذارید خنک شود.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. تخم مرغ را با شکر هم بزنید تا پف کرده و رنگش روشن شود.
روغن مایع را نیز افزوده و کمی هم بزنید. پودر نارگیل، سمولینا و آرد الک شده را با بکینگ پودر افزوده و با مواد مخلوط کنید. مایع نسبتا سفتی به دست می آید. مایه را بین 12 قالب مافین چرب شده که کپسول کاغذی انداخته اید تقسیم کنید (بیش از نیمی از قالب را با مواد پر نکنید).
قالب ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا پف کرده و سطحشان نیز کمی طلایی شود. روانی آماده را از قالب خارج کرده کاغذ آن را جدا کنید و مجددا در قالب بگذارید و تا داغ است شربت خنک را روی آن بریزید. یکی دو ساعت صبر کنید تا شربت به خوبی به خورد روانی برود و سرو کنید.
می توانید مایه کیک را یک جا درون قالب گرد یا مستطیل نیز پخته و شربت را رویش ریخته و برش های دلخواه بزنید.