رنگینک از خوراکی‌های معروف ایرانیه که به عنوان دسر یا میان وعده مصرف میشه. به دلیل اینکه خرما ماده اصلی رنگینک توپیه و همچنین از مغزهای مختلفی هم تو دستور رنگینک وجود داره، فوق‌العاده پرخاصیته و برای کودکان هم خیلی مفیده.

برای درست کردن رنگینک با خرمای له شده بهتره که از خرمای دشتستانی که به صورت فشرده شده داخل جعبه هستند استفاده کنید. اما اگه به این نوع خرما دسترسی نداشتید و خواستید از نوع دیگه‌ای خرما استفاده کنید، باید پوست خرماها رو هم جدا کنید.


مواد لازم برای تهیه رنگینک توپی با خرمای له شده

  • آرد گندم 1 لیوان
  • خرما 20 تا 25 عدد
  • روغن یا کره نصف لیوان
  • گردو 50 گرم (به دلخواه)
  • پسته 50 گرم (به دلخواه)
  • بادام 50 گرم (به دلخواه)
  • پودر نارگیل 20 گرم (به دلخواه)
  • پودر پسته 20 گرم (به دلخواه)
  • پودر بادام 20 گرم (به دلخواه)
  • کنجد 50 گرم (به دلخواه)

طرز تهیه رنگینک توپی با خرمای له شده؛ ساده و خانگی، مرحله به مرحله

مرحله اول؛ جدا کردن پوست و هسته خرما

برای شروع هسته خرما رو جدا کنید و اگه از رطب یا هر نوع خرمایی غیر از خرمای دشتستانی استفاده می‌کنید پوست خرما رو هم جدا کنید. سپس خرماها رو با دست له کنید.


مرحله دوم؛ تفت دادن خرما

ماهیتابه نچسبی رو روی حرارت بذارید و کمی کره یا روغن داخل تابه بریزید. سپس خرما رو داخل تابه بریزید و حدود 2 تا 3 دقیقه روی حرارت ملایم خرما رو تفت بدید.


مرحله سوم

یک تابه دیگه رو روی حرارت بذارید و آرد گندم رو داخل تابه بریزید و مدام هم بزنید تا آرد نسوزه. 10 دقیقه بعد وقتی که خامی آرد گرفته شد و رنگش عوض شد روغن یا کره آب شده رو به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا روغن به طور کامل به خورد آرد بره.


مرحله چهارم

در این مرحله خرمای تفت داده شده رو به ارد اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید.


مرحله پنجم

در این مرحله مغز گردو، پسته یا بادام رو خرد کنید و به مواد اضافه کنید. استفاده از هر کدام از مغزها به دلخواه شما بستگی داره.

تزئین رنگینک توپی


مرحله ششم

وقتی که مواد کمی خنک شد، مواد رنگینک رو با دست خوب ورز بدید تا مواد منسجم و یکدست بشه.


مرحله هفتم

در این مرحله به اندازه گردو یا کمتر از مواد رنگینک رو بردارید و به مثل توپ گردشون کنید.


مرحله هشتم؛ تزئین رنگینک توپی

در آخر رنگینک‌های توپی رو به دلخواه داخل پودر پسته، پودر بادام، پودر گردو، پودر نارگیل یا کنجد بغلتونید و داخل ظرف مورد نظر بچینید و برای 1 تا 2 ساعت داخل یخچال بذارید و سپس میل کنید.


فیلم طرز تهیه رنگینک توپی با خرمای له شده

 

همچنین بخوانید:

طرز تهیه گرده کرمانشاهی (نان سنتی کرمانشاه) به روش اصیل

طرز تهیه بژی کرمانشاهی (شیرینی سنتی کرمانشاه) به روش اصلی

طرز تهیه کاکا گیلانی ساده با آرد برنج بدون کدو حلوایی

طرز تهیه توپک خرمایی با ارده، مجلسی و خوشمزه