ترشی فلفل یا بیور ترشی همدان، با بیور یا فلفل همدانی درست میشه. در همدان نوعی فلفل به اسم «فلفل بیور» وجود داره. فلفل بیور طعمی شیرین داره و بسیار خوش طعمه.
فلفل همدانی یا بیوَر یم نوع فلفله که بیشتر در شهر همدان مصرف میشه. فلفل بیور طعم خوب و تندی ملایمی داره. فلفل بیور رو میتونید به صورت خام یا کبابی استفاده کنید. در شهر همدان از فلفل بیور بیشتر برای تهیه ترشی بیور استفاده میشه.
در ادامه با طرز تهیه ترشی بیور همدان به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید. این ترشی خوشمزه رو تهیه کنید و از طعم فوقالعاده اون لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بیور همدان
- فلفل بیور 1 کیلوگرم
- سرکه خانگی 2 لیوان
- آب 2 لیوان
- نمک 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی بیور همدان
مرحله اول
فلفلهای بیور رو بعد از اینکه شستید و خشک شدن، قسمت اضافی سرشون رو جدا کنید، سپس با استفاده از یک سوزن تمام قسمتهای فلفلها رو سوراخ کنید.
مرحله دوم، رفع تلخی ترشی فلفل بیور
یا قابلمه آب رو روی حرارت بذارید و یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. وقتی که به جوش اومد فلفلها رو داخل آب جوش بریزید. 5 دقیقه زمان بدید تا فلفل بیورها داخل آب جوش بمونن تا تلخی فلفلها گرفته بشه.
مرحله سوم
پس از اینکه فلفل بیور ها 5 دقیقه در آب پخته شدن، فلفل ها رو داخل آبکش بریزید و پصبر کنید تا فلفل بیور ها داخل آبکش خنک بشن. سپس فلفل ها داخل کیسه پارچهای بریزید یا لای دستمال پارچهای بپیچید و 24 ساعت داخل یخچال بذارید تا آبی که به خورد فلفل بیور ها رفته به طور کامل کشیده بشه.
مرحله چهارم
در این مرحله، دو لیوان آب، دو لیوان سرکه و دو قاشق غذاخوری نمک رو داخل یا قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. وقتی که به جوش اومد، فلفل بیور ها رو داخل قابلمه بریزید و 10 دقیقه زمان بدید تا فلفل بیور ها داخل مخلوط آب و سرکه بجوشه.
مرحله پنجم
بعد از 10 دقیقه قابلمه رو از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک بشه. سپس مواد رو داخل طرفهای شیشهای خشک تمیز و خشک بریزید. ترشی بیور رو میتونید از روز بعد استفاده کنید. اما بهتره که یک هقته ترشی رو در جای خنک نگهداری کنید و سپس استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته (پیاز ترشی قزوین)
طرز تهیه ترشی نازخاتون اصلی محلی مازندران با آبغوره
دستور ترشی انبه سبز با روغن زیتون
طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی