این شیرینی پادرازی مشهدی بوی عید میده. شیرینی پادرازی، تنوعش زیاده این ورژن بافت نرمی داره و فوق العاده خوشمزه هست.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی مشهد
- روغن جامد ۱۲۵ گرم
- آرد برنج ۶۳ گرم
- آرد نخودچی ۷۴ گرم
- آرد سفید ۶۳ گرم
- پودر قند ۶۵ گرم
- هل ۱/۴ قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
مواد رومال شیرینی
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱ پنس
- زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق چای خوری
- پودر پسته و کنجد
دستور پخت شیرینی پادرازی مشهد
برای شروع آرد برنج و آرد نخودچی رو از الک ریز رد کرده و به آرد اضافه و در انتها سه آرد رو خوب ویسک کنید.
روغن و پودر قند رو در کاسه تمیزی بریزید و یک دقیقه با کندترین دور همزن بزنید و حالا مواد رو سه دقیقه دیگربزنید تا تا کاملا روشن و یکدست شه، زرده تخم مرغ و هل را اضافه کنید و مواد رو با دور متوسط همزن تا جایی بزنید که کاملا یکدست شه.
نیمی از مخلوط سه آرد رو به مواد اضافه کرده و با کندترین دور همزن فقط و فقط در حدی که رگه های آردها دیده نشه بزنید.
حالا نیم دیگر مخلوط سه آرد رو اضافه کرده، ابتدا با لیسک مخلوط کنید تا خمیر گلوله ای شکل شه و بعد با دست ورز بدید.
برای تست خمیر باید در دست تمیز، بدون ترک عمیق، گلوله شه.حالا خمیر رو در کاسه ای ریخته دو دقیقه ورز بدید تا یکدست شه.
خمیر رو در کیسه بریزید، روی خمیر رو صاف کنید و به مدت دو ساعت استراحت بدید
بعد از اتمام استراحت فر رو روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر رو بین دو تکه محافظ غذا (سلفون) بین نیم تا یک سانتی متر باز کنید.
شیرینی کاتر زده به راحتی قابل انتقال به سینی شیرینی پزیه.
نمک، روغن، زرده و زعفران رو با هم مخلوط کنید از رومال روی خمیر بمالید و بعد با پشت چنگال روی شیرینی شیار ایجاد کنید.
در انتها وسط شیرینی ها به دلخواه پودر پسته یا کنجد بپاشید و بعد به مدت 12 تا 15 دقیقه بسته به ضخامت شیرینی در فر گرم شده قرار بدید.
دقت کنید که زمان رنگ گرفتن رویه شیرینی بسته به غلظت زعفران متفاوته.
به هیچ وجه تا خنک شدن کامل دست نزنید. دقت کنید که شیرینی هایی که در اون ها آرد نخودچی به کار رفته تا چند ساعت حالت پودری داشته و بعد از یک روز استراحت انسجام کامل رو پیدا می کنند.
من از دوسایز کاتر استفاده کردم.