نِوزینه تاتلیسی این دسر ترکیه ای خوشمزه رو امتحان کردید؟ این دسر ترکیه ای رو میتوانید با شربت یا بدون شربت درست کنید هر دو خوشمزه میشود.


مواد لازم برای تهیه دسر نوزینه ترکیه ای

  • 125 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
  • 1 استکان روغن مایع (حدود 90 تا 100 گرم یا نصف لیوان دسته دار)
  • 1 لیوان ارده(200 گرم)
  • نصف لیوان شیر(100 گرم)
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه انگور
  • 1 لیوان گردوی خرد شده (ضروری نیست ‌یا میتونید کمتر بریزید)
  • 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 3 لیوان آرد (حدود 300 گرم با کنترل اضافه کنید)
برای شربت:
  • 3 لیوان آب
  • 3 لیوان شکر
  • 1 برش نازک لیمو(یا چند قطره آبلیمو)
  • نصف استکان شیره انگور

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار یا پیمانه قنادی


دستور تهیه دسر نوزینه تاتلیسی ترکیه ای بسیار خوشمزه

طرز تهیه دسر نوزینه ترکیه ای
ابتدا شربت را آماده کنید. آب ، شکر و برش لیمو را داخل قابلمه ای بریزید و روی اجاق بذارید بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد 10 دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشانید و سپس کنار بذارید سرد شود سپس شیره انگور را اضافه کنید و هم بزنید.

برای خمیر، کره، روغن مایع ، ارده ، شیر و سرکه را داخل ظرفی بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید. سپس بکینگ پودر و آرد را با کنترل اضافه کنید و ورز دهید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.

در آخر گردو را اضافه کنید و مجدد کمی ورز دهید تا گردو با خمیر مخلوط شود. خمیر را با دست و یا با وردنه روی میز به ضخامت حدود یک سانت باز کنید سپس با چنگال روی خمیر خط بندازید و در اندازه های مساوی برش بزنید. کف سینی کاغذ روغنی بذارید یا چرب کنید. خمیرهای برش زده را داخل سیتی بچینید.

در فر 170 درجه حرارت بالا و پایین از قبل گرم شده حدود 25 تا 30 دقیقه بپزید. (اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و چند دقیقه آخر کمی حرارت بالای فر را روشن کنید.)

بعد از اینکه پخت از فر بیرون آورید و کمی صبر کنید تا ولرم شود سپس شربت سرد را روی تاتلی ولرم بریزید. وقتی که شربت را کاملا جذب کرد به دلخواه روی تاتلی گردو یا پسته خرد شده بریزید و وقتی کاملا سرد شد سرو کنید. نوش جان

نکته: میتوانید خمیر را کف سینی یا قالبی پهن کنید با چنگال خط بندازید و بدون برش زدن داخل فر بذارید و بپزید و بعد از پختن شربت ریخته و برش زده سرو کنید.

نوش جان