نان تست با خمیر ترش رو امتحان کردید؟ کار با خمیر ترش خیلی جالبه با تکرار بهتر و بهتر میشه. نون خمیر ترش درسته زمان زیادی میبره ولی به زحمتش می ارزه جاتون خالی خیلی نون خوشمزه ای شد.
مواد لازم برای تهیه نان تست با خمیر ترش
- آب گرم ۳۱۵ گرم
- خمیر ترش ۱۵۰ گرم
- آرد نان ۵۰۰ گرم (من به مقدار مساوی آرد بربری و سفید و کمی گلوتن استفاده کردم شما میتونید با آرد فانتزی هم درست کنید.)
- نمک ۱۰ گرم
- شکر ۲۰ گرم
- روغن مایع ۲۵ گرم
- اندازه قالبم ۱۰×۲۳ با ارتفاع ۱۰
دستور پخت نان تست با خمیر ترش در خانه
از شب قبل خمیر ترش رو وزن کنید و به نسبت مساوی با آرد و آب مخلوط کنید (تغذیه) روشو سلفون بکشید و چند سوراخ ایجاد کنید در محیط آشپزخونه بذارید تا فردا صبح کاملا حبابدار و دو برابر بشه.
برای شروع آرد و نمک و شکر رو مخلوط کنید وسطش رو گود کنید روغن و خمیر ترش و آب رو اضافه کنید. (چون نوع آردها متفاوته بهتره مثل من آب رو به تدریج اضافه کنید.)
مواد رو مخلوط کنید در حدی که خمیر جمع بشه و آرد خشک باقی نمونه روی ظرف رو بپوشونید و ۳۰ دقیقه استراحت بدین بعد با دست خیس خمیر رو از کناره ها بلند کنید و روی هم تا کنید و دوباره ۳۰ دقیقه استراحت بدین. اینکار رو ۴ بار تکرار کنید.
بعد از آخرین بار خمیر رو در محیط گرم استراحت بدین تا وقتیکه حجمش دو برابر بشه و حبابدار حدود ۳ تا ۵ ساعت.
خمیر رو آروم روی سطح آردپاشی منتقل کنید و با دست خیلی آروم به شکل مستطیل در بیارید از دو طرف روی هم تا کنید بعد رول کنید و انتهاش رو ببندید و داخل قالب چرب شده با کره نرم بذارید (نصف قالب باید خالی بمونه)
روشو با کیسه بپوشونید و در محیط گرم استراحت بدین تا پف کنه و دو برابر بشه حدود دو تا سه ساعت.
برای تست آماده بودن خمیر برای پخت میتونید انگشتتون رو آرد بزنید و داخل خمیر فرو کنید اگه سوراخ سریع پر شد باید بیشتر استراحت کنه ولی اگه آروم جمع شد آماده ست.
حدود ۴۵ دقیقه قبل فر رو با ۲۰۰ درجه روشن کنید و یه ظرف آب کف فر بذارید.
روی خمیر آب اسپری کنید. داخل فر گرم شده بذارید.
بعد از ۱۵ دقیقه آب رو خارج کنید و ۲۰ تا ۲۵ دقیقه به پخت ادامه بدین تا کاملا طلایی بشه.
بعد از خارج کردن از فر قالب رو چند بار محکم به سطح بکوبید تا نون از قالب جدا بشه از قالب خارج کنید و روی توری بذارید تا کاملا خنک بشه.
بعد میتونید برش بزنید. نوش جان