نان شیر عسلی یکی از نون های نرم و لطیف و خوشمزه و خوش عطره. از بافتش نگم که چه قدر پنبه ای هست! برای صبحانه یا در کنار سفره های افطارتون می تونید از این نون شیرعسلی استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان شیر عسلی

  • آرد سفید یا آرد نون فانتزی حدود ۳۵۰ گرم (حدود ۲ و ۱/۳ لیوان)
  • شیر عسلی ۱۰۰ گرم
  • شیر ولرم ۲۰۰ گرم (حدود ۳/۴ لیوان)
  • کره ۳۰ گرم
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
  • پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)

دستور پخت نان شیر عسلی نرم و خوشمزه و پنبه ای

طرز تهیه نان شیرعسلی

برای شروع ابتدا توی یه ظرفی شیر ولرم و شکر رو ترکیب کردم.

سپس پودر خمیر مایه رو ریختم و در طرف رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

بعد کره نرم و شیر عسلی رو ریختم و نمک هم ریختم و ترکیب کردم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم. آرد با احتیاط ریخته بشه.

آرد زیادی لطافت نون رو می گیره، خمیر رو یا با دست ده دقیقه ورز بدید و یا اگر دستگاه خمیرزن دارید می تونید استفاده کنید. خمیر ورز خورده رو در ظرفی که کمی چرب شده قرار دادم و روش رو پوشوندم، یک تا یک و نیم ساعت در محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه.

بعد از استراحت حجم خمیر بیشتر شده و پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه خمیر رو ورز دادم و به ۶ قسمت تقسیم کردم. هر چونه رو حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ گرمی برداشتم.

سپس هر چونه رو اول به شکل بیضی کمی پهن کردم ،از وسط خمیر با وردنه بیشتر باز کردم و پهن کردم و بعد از همون نصف سه برش ایجاد کردم و بافتم و بافت خمیری رو روی اون قسمت نصف باقی مانده قرار دادم ‌ انتهای خمیر بافته شده رو هم به پشت خمیر زدم که بچسبه. (نحوه شکل دهی دل به خواهی)

البته این بار چون عجله داشتم فقط چونه ها رو داخل قالب کنار هم قرار دادم و به شکل بافت درست نکردم.

در سینی چیدم و روش رو پوشوندم و برای استراحت دوم حدود ۲۵ دقیقه بمونه و برای رومال از زرده تخم مرغ و زعفران و ۱ قاشق مرباخوری شیر استفاده کردم و رومال زدم و روش کمی کنجد پاشیدم و در فر از پیش گرم شده قرار دادم. (یک ظرف حاوی آب بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها هم قرار دادم.)

فر گازی ۱۹۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۲۰ دقیقه و در فر برقی ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، المنت پایین و فن روشن، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه.

بدون فر در فر دست ساز یا داخل تابه روی گاز هم این نون شیر عسلی رو می تونید بپزید.

5/5 - (2 امتیاز)