این نان ستاره ای ترکیه ای یه نون خوشمزه و متفاوته که پیشنهاد می کنم اگه به پخت نون علاقه دارید حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه نان ستاره ای ترکیه ای
- آرد ۳۵۰ گرم
- شکر ۱۵ گرم
- خمیر مایه فوری ۷ گرم
- نمک ۷ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد بزرگ
- شیر ۱۶۰ گرم
- کره ۵۰ گرم به دمای اتاق رسیده باشد
برای روی خمیر
- پنیر خامه ای
- پنیر موزارلا
- آویشن
- گردوی خرد شده
دستور پخت نان ستاره ای ترکیه ای
ابتدا خمیر مایه و شکر و شیر ولرم رو باهم مخلوط کرده و روش رو می پوشونیم و ۱۰ دقیقه می زاریم کنار تا عمل بیاد.
تخم مرغ رو داخل ظرف خمیر گیری میشکونیم و به همراه مایه خمیر عمل اومده و نمک، آرد رو کم کم اضافه و خوب ورز می دیم. در انتها کره به دمای محیط رسیده رو به خمیر اضافه و خوب ورز می دیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست بیاد. روی خمیر رو پوشونده و اجازه می دیم یکساعتی بمونه و خمیر ور بیاد. پف خمیر رو می گیریم و به ۴ تا چونه مساوی و هم وزن تقسیم می کنیم دوباره روشون رو پوشونده ۳۰ دقیقه استراحت دوم رو می دیم.
با وردنه چونه ها رو به شکل دایره های هم اندازه باز می کنیم.
اولین خمیر که به شکل دایره باز کردیم رو روی کاغذ روغنی قرار می دیم و روش پنیر خامه ای می مالیم و روی پنیر خامه ای پنیر موزارلا (اختیاری) می ریزیم و روش کمی آویشن و گردوی خرد شده می پاشیم.
لایه بعدی خمیر رو روش قرار می دیم و همینطور ادامه می دیم تا لایه آخر یعنی لایه چهارم که رسیدیم فقط خمیر رو قرار می دیم.
وسط خمیر جسم گردی قرار داده و کمی فشار می دیم و با چاقو خمیر رو به دو قسمت مساوی برش می زنیم طوری که تا انتهای جسم دایره ای برش ادامه داشته باشه.
هر برش رو به دو برش مساوی دیگر تقسیم کرده به طوری که در انتها ۱۶ برش داشته باشیم.
نوک خمیر ها رو گرفته دوبار پیچونده و انتهای دو خمیر که پیچ دادیم رو با فشار دست به هم می چسبونیم.
روش رو رومال زرده تخم مرغ و شیر می زنیم و روش کنجد می پاشیم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار می دیم تا زمانی که روش طلایی بشه حدود ۳۰ دقیقه.