طرز پخت نان سنگک خانگی با خمیر ترش در فر و بدون استفاده از سنگ! تو این مطلب میخوام دستور پخت نان سنگک خانگی بدون سنگ در فر با خمیر ترش رو براتون بنویسم. امیدوارم بپزید و لذت ببرید.


مواد لازم برای پخت نان سنگک خانگی بدون سنگ

  • ۳۶۰ (٪۶۳) گرم آرد سبوس دار (آرد گندم کامل)
  • ۱۵۰ (٪۲۶) گرم آرد نان
  • ۶۰ (٪۱۱) گرم آرد چاودار
  • ۶۰۰ (٪۱۰۵) گرم آب بدون کلر
  • ۶۰ (٪۱۱) گرم خمیر ترش فعال شده (لوین ) با تغذیه ۱:۳:۳
  • ۱۳ (٪۲) گرم نمک

میزان آرد رو صد در صد نظر بگیرید، مثلا ۶۳ درصد آرد نان از صد در صد، سپس میزان آب به میزان کل آرد ، یا نمک نسبت کل نمک به کل آرد، این برای کسانی خوبه که می خوان چند برابر درست کنند و شناسنامه نون هست. مثلا می گن نون با ۱۰۵ درصد رطوبت.


طرز پخت نان سنگک خانگی بدون سنگ در فر

طرز تهیه نان سنگک خانگی بدون سنگ
۱. تهیه لوین: تغذیه خمیرترش با نسبت ۱:۳:۳ (۱۱ گرم خمیر ترش، ۳۳ گرم آب بدون کلر و ۳۳ گرم آرد نان)؛ که بسته به دمای محیط از ۸ تا ۱۲ ساعت به بالاترین مقدار خود می رسد.

۲. اتولیس: مخلوط کردن آرد ها و آب و استراحت آن به مدت ۱ تا ۲ ساعت.

۳. اضافه کردن خمیر ترش فعال شده (لوین)، ورز دادن و استراحت آن به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه.

۴. اضافه کردن نمک، ورز دادن و استراحت آن به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه.

۵. دو بار فولد: جمع کردن خمیر از دور تا دور در وسط و استراحت آن به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه هر بار. (با توجه به مرطوب بودن خمیر، یکبار فولد کافی نیست.)

۶. سه بار کویل فولد و هر بار ۴۵ تا ۶۰ دقیقه استراحت مابین آنها.

۷. استراحت حدود ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه در هوای دمای اتاق.

۸. استراحت در یخچال به مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت. (من از حدود ۲۴ ساعت تا ۳۶ ساعت نتیجه خیلی خوبی گرفتم.)

۹. بیرون آوردن از یخچال و منتظر ماندن تا زمانی که خمیر به دمای اتاق برسد.

۱۰. پیش گرم کردن فر با دمای  200 درجه سانتی‌گراد (°۴۰۰ فارنهایت)

۱۱. پوشاندن سینی فر و یا پاروی مخصوص با کاغذ شیرینی پزی و مرطوب کردن آن.

۱۲. جدا کردن ۱/۳ از خمیر، باقیمانده خمیر را همچنان در ظرف سرپوشیده نگه دارید.

۱۳. پهن کردن خمیر به ضخامت یک سانتی متر در روی سینی یا پارو و شکل دادن به آن. مرتب هم دستتان را آب بزنید.

۱۴. کنجد بپاشید.

۱۵.نان را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد (°۴۰۰ فارنهایت) پبزید.

سپس کار پخت دومین و سومین نان را به همان ترتیب نان اول ادامه دهید. نوش جان

طرز پخت نان سنگک در خانه با فر

 

4.7/5 - (3 امتیاز)