یه نون لقمه ای مغزدار فوق العاده خوش بافت و خوشمزه آوردم براتون. پیشنهاد می کنم حتما شما هم درست کنید چون بافت و طعم این نون بینظیره!
قبل اینکه بریم سراغ دستور پخت این نان لقمه ای مغزدار دو نکته رو باید بگم که من برای اکثر نون ها بهبود دهنده و شیرخشک استفاده میکنم. بهبود دهنده برای کیفیت تو بافت نون و شیر خشک برای خوش رنگ شدن نون ها ازش استفاده میکنم. اگه این دومورد براتون مهمه شما هم ازش استفاده کنید اگرم نه میتونید هر دو را حذف کنید از من گفتن بود!
مواد لازم برای تهیه نان لقمه ای مغزدار
- شیر ولرم سه چهارم لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع نصف لیوان
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۲ عدد (یکی از زرده ها برای روال کنار بزارید)
- آرد سفید یا آرد بربری سه و نیم تا چهار لیوان
- شیر خشک قنادی ۲ قاشق غذاخوری
- بهبود دهنده ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای مغز
- خرما بدون هسته ۲۰۰ گرم
- پودر نارگیل ۳ قاشق غذاخوری
- کنجد ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
- پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت نان لقمه ای مغزدار نرم و خوشمزه
برای شروع اول خمیر و آماده میکنیم همه مواد به غیر از آرد.
بهبود دهنده و شیرخشک و با هم مخلوط و ۵ دقیقه هم میزنیم. سپس آرد، بهبود دهنده و شیرخشک و با هم مخلوط و الک میکنیم کم کم به مواد اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. (اگه دستگاه خمیر زن نداشتین با دست خوب ورز بدین.)
روی خمیر و سلفون و پوشانده یک ساعت در دمای محیط استراحت بدین. در این فاصله مواد میانی رو آماده میکنیم.
همه مواد و با هم مخلوط کنید تا حالت خمیری پیدا کنه و بزارید کنار.
بعد از یکساعت استراحت خمیر پف خمیر و بگیرید از خمیر چونه های ۶۰ گرمی بگیرید و با دست گرد کنید روشونو بپوشونید و به چونه ها یه ربع استراحت بدین.
در ادامه خمیر و باز کنید با پیتزابُری یه طرفو خط عمیق بندازید و طرف دیگر و یه قاشق مواد میانی بریزید و بپیچید. روی نونا رو با یه زرده تخم مرغ و مقداری زعفران رومال و به دلخواه کنجد بپاشید بزارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا وقتی که نونا پخته و خوشرنگ بشن.