این نون ترد همینطور که از اسمش پیداست یه نون خشکه که معمولا با انواع دیپ ها سرو میشه. با ماست محلی و ماست موسیر هم عالیه! مقدار مغزیجات و نوعشون بسته به سلیقه و ذائقه خودتون داره. خمیرش راحته و خودش هم خیلی خوشمزه است و ماندگاری بالایی داره.
مواد لازم برای تهیه نان ترد و خشک با مغزیجات
- آردسفید ۲۵۰ گرم (حدود ۲و نیم پیمانه)
- آب ۸۰ تا ۱۰۰ میلی (حدود نصف پیمانه)
- خمیرمایه ۱تا ۱/۵ گرم (۱ قاشق چای خوری)
- شیر در دمای محیط ۲۰ گرم (۳ الی ۴ قاشق غذاخوری)
- پنیرخامه ای یا پنیر صبحانه (شور نباشه) ۱۰۰ گرم (تقریبا ۵ قاشق غذاخوری)
- نمک ۳/۵ تا ۴ گرم (۱ قاشق چای خوری)
- زردچوبه ۲ گرم (۱ قاشق چای خوری)
- کنجد، سیاه دانه و مغز تخمه ی افتابکردان به مقدار لازم
- روغن مایع یا زیتون بدون بو ۲۰ گرم (حدود ۵ قاشق غذاخوری)
- شوید خشک کمی
طرز تهیه نان ترد و خشک با مغزیجات
برای شروع ابتدا آرد، خمیرمایه، شوید نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
بعد شیر را اضافه کنید و سپس آب را کم کم اضافه کنید.
در این حین شروع به اضافه کردن پنیر کنید و خمیر را یا با دستگاه و یا با دست ورز دهید تا خمیر یکدست و صاف شود.
بعد روغن را هم بریزید و سه چهار دقیقه ی دیگر ورز دهید تا کاملا خمیر لطیف و یکدست و صافی داشته باشید.
خمیر را با پلاستیک چرب شده برای ده دقیقه استراحت اولیه دهید.
بعد از استراحت اولیه خمیر را به دو چونه مساوی تقسیم کنید و دوباره ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
حالا خمیر را خیلی نازک پهن کنید و در سینی فر که کاغذروغنی انداختید قراردهید و روی خمیر را آب اسپری کنید و مغزهای دلخواهتون را بریزید و بگذارید توی طبقه ی وسط فر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد.
بعد که پخت اجازه دهید خنک شود و به قطعات دلخواه برش بزنید.