این نون ترد همینطور که از اسمش پیداست یه نون خشکه که معمولا با انواع دیپ ها سرو میشه. با ماست محلی و ماست موسیر هم عالیه! مقدار مغزیجات و نوعشون بسته به سلیقه و ذائقه خودتون داره. خمیرش راحته و خودش هم خیلی خوشمزه است و ماندگاری بالایی داره.

مواد لازم برای تهیه نان ترد و خشک با مغزیجات

  • آردسفید ۲۵۰ گرم (حدود ۲و نیم پیمانه)
  • آب ۸۰ تا ۱۰۰ میلی (حدود نصف پیمانه)
  • خمیرمایه ۱تا ۱/۵ گرم (۱ قاشق چای خوری)
  • شیر در دمای محیط ۲۰ گرم (۳ الی ۴ قاشق غذاخوری)
  • پنیرخامه ای یا پنیر صبحانه (شور نباشه) ۱۰۰ گرم (تقریبا ۵ قاشق غذاخوری)
  • نمک ۳/۵ تا ۴ گرم (۱ قاشق چای خوری)
  • زردچوبه ۲ گرم (۱ قاشق چای خوری)
  • کنجد، سیاه دانه و مغز تخمه ی افتابکردان به مقدار لازم
  • روغن مایع یا زیتون بدون بو ۲۰ گرم (حدود ۵ قاشق غذاخوری)
  • شوید خشک کمی

طرز تهیه نان ترد و خشک با مغزیجات

طرز تهیه نان ترد و خشک با مغزیجات
برای شروع ابتدا آرد، خمیرمایه، شوید نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.

بعد شیر را اضافه کنید و سپس آب را کم کم اضافه کنید.

در این حین شروع به اضافه کردن پنیر کنید و خمیر را یا با دستگاه و یا با دست ورز دهید تا خمیر یکدست و صاف شود.

بعد روغن را هم بریزید و سه چهار دقیقه ی دیگر ورز دهید تا کاملا خمیر لطیف و یکدست و صافی داشته باشید.

خمیر را با پلاستیک چرب شده برای ده دقیقه استراحت اولیه دهید.

بعد از استراحت اولیه خمیر را به دو چونه مساوی تقسیم کنید و دوباره ۱۰ دقیقه استراحت دهید.

حالا خمیر را خیلی نازک پهن کنید و در سینی فر که کاغذروغنی انداختید قراردهید و روی خمیر را آب اسپری کنید و مغزهای دلخواهتون را بریزید و بگذارید توی طبقه ی وسط فر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد.

بعد که پخت اجازه دهید خنک شود و به قطعات دلخواه برش بزنید.