نان جامبو یه نون سادست که نیاز به شکل دهی خاصی نداره و همونطور که از اسمش پیداس یه توده درشته. البته اگه از آرد قوی استفاده کنید حجیمتر میشه و یه نکته مهم اینکه آرد کامل گندم همونطور که از اسمش پیداست دانه گندم به صورت کامل آسیاب میشه و تصفیه نمیشه و ارزش غذایی زیادی داره. خب دیگه بریم سراغ دستور پخت نان جامبو.
مواد لازم برای تهیه نان جامبو با آرد کامل گندم
- آب ولرم ۱ لیوان
- شکر یک ۱ قاشق چای خوری
- خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
- روغن زیتون ۱ قاشق سوپ خوری
- آرد کامل گندم نصف لیوان
- آرد معمولی دو و نیم لیوان
- نمک یک قاشق چای خوری
طرز تهیه نان جامبو با آرد کامل گندم
برای شروع ابتدا آب، خمیر مایه و شکر رو مخلوط کنید تا حل بشن روغن رو اضافه کنید.
بعد آرد کامل و نمک رو اضافه و مخلوط کنید و بعد بیشتر آرد رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خمیرتون شل بود و نیاز داشت باقیمونده آرد رو هم اضافه کنید.
خمیر رو روی سطح حدود ۵ دقیقه به صورت سریع ورز بدین تا یکدست و کشسان بشه.
خمیر رو استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه حدود یک ساعت. خمیر آماده رو روی سطح کمی آردپاشی شده بذارید و با دست آروم از کناره ها بکشید و پهن کنید.
از کناره ها روی هم تا کنید و به شکل گرد دربیارید. خمیر رو به صورتیکه قسمت درزش پایین باشه داخل سینی بذارید و با دست کمی پهن کنید.
روی خمیر رو با دستمال سبک بپوشونید و استراحت بدین تا حجیم بشه و پف کنه حدود ۳۰ دقیقه البته به دمای محیط بستگی داره. روی نون رو با شیر یا ماست رومال بزنید و به دلخواه کنجد و سیاه دانه بپاشید.
با یه چاقوی خیلی تیز یا تیغ یه برش هلالی روی نون بزنید. فر رو از قبل با ۲۳۰ درجه گرم کنید کف فر یه ظرف آب جوش بذارید.
سینی نون رو داخل فر بذارید تا وقتیکه کاملا رنگ بگیره حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه. بعد ظرف آب رو خارج کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگه زمان بدین تا کاملا پخته بشه.
از فر خارج کنید روی توری منتقل کنید. بعد از خنک شدن برش بزنید. نوش جان