برای درست کردن نان حلوایی اول یه حلوای کم روغن درست کنید، بعد خمیر رو درست کنید. نان حلوا به خاطر وجود حلوا در نان سیر کننده است و مناسب افطاره.


مواد لازم برای تهیه نان حلوایی

  • آرد نول ۴۵۰ گرم
  • آرد کامل ۵۰ گرم
  • شیر ۲۲۵ گرم (ابتدا ۲۰۰ گرم بریزید)
  • کره ۷۵ گرم (۵۰ گرم کره و ۲۵ گرم روغن حیوانی ریختم)
  • تخم مرغ دو عدد
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • مخمر ۷ گرم
  • نمک ۵ گرم

دستور پخت نان حلوایی با خمیر خانگی

طرز تهیه نان حلوایی

برای شروع ابتدا آردها و مخمر و شکر را با هم مخلوط کنید ۲۰۰ گرم شیر و تخم مرغ و بیست و پنج کره ی کاملا نرم و شل (یا ۲۵گرم‌روغن‌حیوانی) را اضافه ده دقیقه ورز بدهید.

اگر خمیر سفت بود بقیه شیر را کم کم اضافه و ورز دهید (بهتر است تمام شیر اضافه شود).

کره ی نرم را کم کم به خمیر اضافه و ورز دهید.

حدود سه دقیقه خمير را به سطح کوبیده و جمع کنید. مابین ورزها میتوانید پنج دقیقه به خمیر استراحت داده و بعد دوباره ورز دهید. (اگر حس کردید کمی خمیر چسبناک است کمتر از یک قاشق غذاخوری آرد را کم کم اضافه کرده و ورز دهید).

خمیر را چانه کرده در ظرف چرب گذاشته سلفون کشیده حدودا یکساعت استراحت دهید. بعد از آن حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه داخل یخچال استراحت دهید.

خمیر را از یخچال بیرون بیاورید پف خمیر را گرفته وزن کرده به ده قسمت مساوی حدودا ۹۰ گرمی تقسیم کنید.

هر قسمت را چانه کرده پلاستیک کشیده یک ربع استراحت دهید.

هر خمیر باز کرده داخلش یک قاشق غذاخوری حلوا بگذارید و خمیر را ببندید و از اطراف لبه ی خمیر را برش بزنید ولی نزدیک به هم‌ برش نزنید اگر برش ها از دو طرف نزدیک هم باشد ممکن است داخل فر نان بشکند.

خمیرها را روی سینی چیده پارچه کشیده بیست تا بیست و پنج دقیقه استراحت دهید.

اگر مدل دیگری مثل گل شکل دهید فقط ده دقیقه استراحت دهید خمیر به خاطر حلوا سنگین است و داخل فر باز می شود.

خمیر را با تخم مرغ و کمی زعفران هم زده رومال کنید و کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. بعد پخت روی نان را گریل کردم.

روی توری چیده تا خنک شود. نان را تا زمان خنک شدن زیاد دست نزنید بسیار نرم و لطیف است. نوش جان


طرز تهیه نان حلوایی مغزدار

مواد لازم

  • شیر گرم یک و نیم لیوان
  • خمیر مایه یک و نیم قاشق غذاخوری
  • شکر ۳ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • روغن مایع نصف لیوان
  • آرد نان ۵ لیوان
  • نمک ۱ قاشق چای خوری

مواد میانی

  • آرد یک و نیم لیوان
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن مایع نصف لیوان
  • پودر شکر ۱ لیوان
  • زردچوبه ۲ قاشق چای خوری و یا در صورت تمایل زعفران غلیظ

رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • زعفران غلیظ
  • کنجد (دلخواه)

طرز تهیه

طرز تهیه نان حلوایی مغزدار

برای شروع ابتدا شیر، خمیرمایه و شکر رو مخلوط کنید تخم مرغ و روغن رو اضافه و مخلوط کنید بیشتر آرد رو به همراه نمک اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه حدود ده تا پانزده دقیقه خمیر رو ورز بدین تا کاملا منسجم بشه و به دست نچسبه.

خمیر رو با پوشش یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

در این فاصله مغزی رو آماده میکنیم.

آرد رو داخل تابه ای روی حرارت متوسط حدود ده دقیقه تفت بدین تا بوی خامیش گرفته بشه و سبک بشه کره و روغن رو اضافه کرده مخلوط کنید تا کره ذوب بشه کمی تفت بدین و با پشت قاشق چوبی ورز بدین تا آرد و روغن کاملا به خورد هم برن زردچوبه یا زعفران رو اضافه و خوب مخلوط کنید چند دقیقه تفت بدین حرارت رو خاموش کنید پودر شکر رو اضافه و کاملا مخلوط کنید و بذارید تا خنک بشه.

خمیر آماده رو به تکه های دلخواه برش بزنید چانه کنید ده دقیقه استراحت بدین. من چون میخواستم یه نون بزرگ خانواده درست کنم خمیرمو دو تا چونه کردم بعد به ضخامت نیم سانت پهن کردم یکی لایه زیری بعد مغزی رو روش پخش کردم بعد لایه رویی رو گذاشتم دورش رو محکم کردم و شکل دادم.

شما میتونید به اندازه های دلخواه درست کنید. میتونید به شکلهای دلخواه مثل نیم دایره و یا نونهای کوچیک هم درست کنید.

رومال زدم و کنجد پاشیدم و با سیخ چوبی روی نون سوراخ زدم. داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بستگی به اندازه نون ها داره.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید. نوش جان

5/5 - (1 امتیاز)