بورانی لبو قالبی یه پیش غذا برای شب یلدا که خیلی هم خوشمزه و مجلسی هست که پیشنهاد می کنم برای سفره شب یلدا حتما درست کنید. یه پیش غذای خوشمزه است که اگه به صورت قالبی درست شه، خیلی شیکه و میتونه سفره های مهمانی شما رو جذاب کنه. در ادامه این ماست و لبو قالبی یا به اصطلاح بورانی لبو قالبی رو با دستور تهیه مختلف براتون آماده کردم که امیدوارم مورد پسندتون قرار بگیره.
روش اول:
طرز تهیه بورانی لبو قالبی با لبو رنده شده
مواد لازم
- ماست پرچرب (مثل سون) ۵ لیوان
- ژلاتین ۷ قاشق غذاخوری
- آب یک لیوان
- لبو پخته و رنده شده یه لیوان
- سیر ۲ حبه رنده شده
- نمک به میزان لازم
- پنیر خامه ای یه بسته کوچک
طرز تهیه
ابتدا ژلاتین رو روی آب سرد ریخته حالت چروک پیدا کرد روی کتری به روش بن ماری آب میکنیم میزاریم خنک بشه.
سپس ماست و پنیر و سیر و لبو رو مخلوط میکنیم و در انتها ژلاتین آب شده را اضافه و در قالب ریخته و در یخچال میزاریم و به مدت دو ساعت زمان میدیم تا آماده سرو بشه. بورانی راحت از قالب در میاد و احتیاجی نیست داخل آب گرم بره، چون ماست چرب هست.
روش دوم:
طرز تهیه ماست و لبو قالبی مجلسی و خوشمزه
مواد لازم
- لبوی پخته شده سه عدد متوسط
- ماست چکیده و غلیظ یک و نیم لیوان
- مغز گردوی ریز نصف فنجان
- پودر ژلاتین یک قاشق غذاخوری
- آب نصف فنجان
طرز تهیه
ابتدا لبوها رو بپزید و ریز رنده کنید و بعد با مغز گردو و ماست خوب مخلوط کنید.
پودر ژلاتین رو در نصف فنجان آب سرد مخلوط کنید و بعد روی حرارت کتری در حال جوش به روش بن ماری آب کنید تا هیچ دونه ای نداشته باشه.
بعد به بورانی اضافه کنید و خوب هم بزنید و در قالب دلخواه بریزید. اگر قالبتون بزرگ بود از دو قاشق پودر ژلاتین استفاده کنید.
برای این مدل بورانی من نصف مایه رو داخل قالب ریختم و بعد یک لبو رو قالب زدم و بصورت ایستاده و پشت هم ردیفی چیدم تا انتهای قالب و بعد بقیه بورانی رو روی مواد ریختم و گذاشتم یخچال تا گرفت و همانطور که می بینید موقع برش لبوها مشخص می شه.
روش سوم:
طرز تهیه بورانی لبو قالبی با غذاساز
مواد لازم
- ۳ تا ۴ تا لبو قرمز
- دو لیوان ماست چکیده شیرین
- نمک
- دو حبه سیر
- ۲ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
طرز تهیه
لبو ها رو پوست بگیرید همراه دو لیوان آب بزارید کاملا بپزه تا بافتش نرم شه. دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با آب سرد مخلوط کنید روی بخار کتری بزارید تا شفاف شه.
لبو های پخته شده رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید تا کاملا پوره شه. ماست، سیر و نمک رو به لبو ها اضافه کنید و میکس کنید.
هرچقدر میزان ماست کمتر باشه رنگ بورانی تیره تر میشه. ژلاتین خنک شده رو با بورانی مخلوط کنید، بورانی رو داخل قالب بریزید و ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال بزارید تا فرم بگیره.
روش چهارم:
طرز تهیه ماست و لبو قالبی با ماست یونانی
مواد لازم
- یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
- دو سوم لیوان آب لبو
- سه لیوان ماست یونانی (پر چرب)
طرز تهیه
ابتدا یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با دوسوم لیوان آب لبو بن ماری کردم وقتی از حرارت افتاد با سه لیوان ماست یونانی (پر چرب) مخلوط کردم سپس یک لیوان لبو رو که از قبل رنده کرده بودم داخل ماست ریختم.
مخلوط رو داخل قالب چند ساعتی داخل یخچال گذاشتم تا خودش رو بگیره. بعد لبه های قالب رو با چاقو از کنار ظرف جدا کردم و خیلی راحت برگردوندم.
درصورت تمایل نمک و فلفل یا سیر بزنید اما من نزدم چون طعمش رو همین جوری بیشتر دوست داشتم. اگه قالبی دوست نداشتید ژلاتین نزنید فقط لبو رنده شده رو با ماست و نمک مخلوط کنید. ماست و خیار قالبی هم به عنوان پیش غذا برای شب یلدا انتخاب خوبیه.
طرز تهیه ماست و لبو قالبی و مجلسی
مواد لازم
- لبو خوشرنگ دو عدد
- ماست یونانی یا ماست پرچرب تقریبا دو لیوان
- گردو خرد شده ۱/۲ لیوان
- سیر رنده شده سه تا چهار حبه
- پودر ژلاتین دو قاشق
- آب لبو ۱/۲ لیوان
- نمک و فلفل سفید
طرز تهیه
لبو رو شسته میزاریم بپزه.
۱/۲ لیوان از اب لبو پخته شد رو برداشته میزاریم خنک بشه.
داخل اب لبو پودرژلاتین ریخته میزاریم رو بخار اب تا ژلاتینا حل بشه.
لبو رو رنده زده، گردو نگینی شده و سیر رنده شده رو بهش اضافه میکنیم.
بعد ماست اضافه کمی مخلوط میکنیم.
ژلاتین حل شده تو اب لبو ک خنک شده اضافه میکنیم و خوب مواد هم میزنیم.
مواد داخل قالب ریخته چند ضربه بهش میزنیم تا هوا بین مواد خارج بشه بعد به مدت چهار تا پنج ساعت داخل یخچال میزاریم تا خودش ببنده.
خیلی راحت از قالب خارج میشه فقط کافیه کناره های بورانی از قالب ازاد کنید.