کوکو سبزی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیه و میشه گفت که همه ما این کوکو رو امتحان کردیم. اما برای تهیه کوکو سبزی دستور پختهای متفاوتی وجود داره که برای تنوع خوبه که امتحانشون کنیم.
در ادامه با دستور پخت کوکو سبزی با شیر و سویا مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی با شیر و سویا
- سبزی کوکو (شامل تره، گشنیز، جعفری، ترخون و نعنا) نیم کیلو
- شیر 1 استکان
- تخممرغ 5 عدد
- آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط 2 عدد
- سویا 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- دارچبن نصف قاشق چایخوری
- آویشن نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- مغز گردو خرد شده نصف استکان (به دلخواه)
طرز پخت کوکو سبزی با سویا و شیر خوشمزه و متفاوت
مرحله اول، تفت دادن پیاز
برای شروع ابتدا پیازها رو پوست گرفته و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. داخل تابه کمی روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید.
وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم، خیس کردن سویا با شیر
سویا ریز دانه رو داخل شیر بریزید. پودر دارچین رو هم اضافه کنید و حدود یک ربع زمان بدید تا سویا خیس بخوره. اگه سویا دونه درشت استفاده میکنید، داخل غذاساز یا میکسر با یک تا دو پالس کمی خردش کنید و بعد به شیر اضافه کنید.
مرحله سوم، آماده کرده مایه کوکو
تخممرغها رو داخل یک کاسه بشکنید. زعفران دم کرده رو اضافه کنید و با چنگال تخممرغ رو هم بزنید تا از حالت لختگی خارج و یکدست بشه.
در ادامه سبزی که ریز خرد کردید رو به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. آرد سفید و به دلخواه آویشن رو هم اضافه کنید و کمی هم بزنید. در ادامه پیاز داغ و سویا و شیر رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
اگه از گردو خرد شده استفاده میکنید، به همراه سویا به مایه کوکو اضافه کنید.
مرحله چهارم، سرخ کردن کوکو
یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن سرخ کردن بریزید و وقتی که داغ شد، مایه کوکو رو به آرومی وسط تابه بریزید. مواد رو در تمام تابه پخش کنید و روی تابه رو با پشت قاشق صاف کنید.
درب تابه رو بذارید و حدود یک ربع تا بیست دقیقه روی حرارت ملایم زمان بدید کوکو برشته بشه. وقتی که کنارههای کوکو تغییر رنگ داد، کوکو رو برگردونید و حدود ده دقیقه زمان بدید تا طرف دیگه هم برشته بشه. بعد از برگردوندن درب تابه رو نذارید.
دستور پختهای پیشنهادی