نان کماج همدان با ماست، سنتی و اصیل! کماج یکی از انواع کلوچه های ساده و خوشمزه ایرانیه که با طعم های متنوعی درست می شه که این کماج مربوط به شهر زیبای همدان هست و به نظر من یکی از خوشمزه ترین کماج هاست!

مواد لازم برای تهیه کماج همدان با ماست

  • آرد نان گندم ۲ لیوان
  • ماست نصف لیوان
  • بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر هل یک قاشق چای خوری
  • شهد یا شربت آب و عسل یک چهارم لیوان
  • کره ۵۰ گرم
  • گلاب یک قاشق غذاخوری

دستور پخت نان کماج همدان با ماست بدون خمیر مایه

طرز تهیه کماج همدان با ماست

برای شروع ابتدا کره و شکر را مخلوط کرده و بعد شهد و ماست و بقیه مواد غیر از آرد را به آن اضافه میکنیم.

بعد آرد و بیکینگ پودر الک شده را کم کم اضافه میکنیم و کمی با دست ورز میدیم این خمیر احتیاج به ورز زیاد و استراحت ندارد خمیر را به چند چونه تقسیم میکنیم و در سینی فر میچینیم و روش رو شکل دلخواه میندازیم و بعد رومال میکنیم.

برای رومال یک زرده تخم مرغ یک قاشق غذاخوری شیر و چند قطره زعفران دم شده رو مخلوط کنید و کماج ها رو رومال کنید.

سپس سینی را داخل فر داغ از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی نان طلایی بشه. حتما در طبقه وسط بزارین و ۵ دقیقه آخر المنت بالا را هم روشن کنین.

میتونین از تخم خرفه و کنجد یا مغزیجات هم برای روی رومال استفاده کنین.

به این خمیر آرد بیشتری اضافه نکنین چون سفت میشه من از آرد گندم سبوس دار استفاده کردم.

نوش جان


طرز تهیه کماج همدان با آرد سفید

مواد لازم
  • ماست سفت نصف پیمانه
  • شکر نصف پیمانه
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  • وانیل کمی
  • روغن جامد ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • سفیده تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد یک و نیم لیوان
  • پودر زنجبیل کمی
  • برای رومال زرده تخم مرغ و زعفران
طرز تهیه

اول شکر، سفیده، وانیل، ماست را به هم زن بزنید تا مخلوط بشه. بعد روغن مایع و جامد را گرم کنید و به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

آرد، بیکینگ پودر و پودر زنجبیل را روی مواد الک کنید و هم بزنید. خمیر شل هستش داخل قیف یک بار مصرف بریزید و داخل سینی فر به اندازه دلخواه پایپ کنید.

دست را به آرد آغشته کرده و روی کلوچه ها را صاف کنید و بعد رومال کرده و با ته ماسوره روش را طرح بندازید و کنجد و سیاه دانه بریزید.

بزارید داخل فر گرم به دمای ۱۸۰ به مدت ۱۵ دقیقه تا بپزه و روش طلایی بشه.

4.7/5 - (4 امتیاز)