خورش حبشی دوران صفوی یکی از خوشمزه ترین خورشهای اصیل و سنتی جنوبی که زمان صفویه درست میشده و به دلیل رنگ تیره به خورش حبشی معروف بوده!
این خورش طعم ملسی داره، به دلیل داشتن آهن، فسفر، کلسیم و … بسیار مقویه، ولی متاسفانه رو به فراموشیه!
اگه به غذاهای فراموش شده علاقه دارید پیشنهاد می کنم این خورش حبشی جنوبی رو حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش حبشی جنوبی
- گوشت خورشی 450 تا 500 گرم
- لپه نصف پیمانه
- پیاز 1 عدد
- رب انار ترش 1/3 پیمانه ( رب روان و آبکی باشه)
- شیره انگور 3 قاشق غذاخوری (یا شیره خرما)
- کشمش 1/3 پیمانه
- قیسی 5 تا 6 عدد
- آلو خورشی یا آلو بخارا 5 عدد
- بادام آسیاب شده حدود نصف پیمانه (برای لعاب خورش استفاده میشه و طعم غالبی در خورش نداره)
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- ادویه خورشی یا ادویه دلخواه (من زیره، تخم گشنیز، گرام ماسالا، زردچوبه ریختم)
- پیاز داغ 3 قاشق
- نعنا داغ و سیر داغ بمیزان دلخواه
- زعفران به مقدار لازم
طرز پخت خورش حبشی جنوبی به روش اصلی و سنتی
نکته: میزان رب انار و شیره انگور را بسته به ذائقه میتونید کم و زیاد کنید.
برای شروع ابتدا لپه ها را حداقل یک ساعت خیس کنید آب آن را عوض کنید روی حرارت بذارید وقتی شروع بجوشیدن کرد آبکش کنید، تا نفخ و بوی بد آن گرفته بشه. (نمیخوایم بپزه و نرم بشه.)
کشمش، آلو و قیصی را در آب بخیسانید.
پیاز را نگینی خرد کنید در روغن تفت دهید، حرارت را زیاد کنید گوشت را بریزید و تفت دهید، ادویه ها را بریزید و با گوشت تفت دهید.
لپه را بریزید و با گوشت تفت دهید،رب انار، شیره انگور و یک قاشق پیازداغ را اضافه کنید، آبجوش بریزید و بذارید گوشت بپزه.
حدود 45 دقیقه آخر، کشمش، آلو و قیصی و بادام آسیاب شده را بریزید و بذارید خورش جا بیفته و آب خورش کشیده بشه.
خورش را در ظرف سرو کشیده و پیازداغ، سیر داغ و نعنا داغ بزنید و سرو کنید. نوش جان
نکته: برای تهیه بادام آسیاب شده، بادام را خیسانده، پوست آنرا بگیرید، بذارید خشک بشه و آسیاب کنید، یا خلال بادام یا بادام پوست گرفته آماده را آسیاب کنید.