کله جوش یه غذای فوقالعاده مقوی و خوشمزه هست و به دلیل داشتن کشک منبع خوبی برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن و همچنین برای افرادی که طبع سرد و معده سرد و بلغمی دارند خیلی مناسبه.
پیشنهاد میکنم این غذای ساده و سنتی و خوشمزه رو حتما تو برنامه غذاییتون جا کنید.
مواد لازم تهیه کله جوش با کشک پاستوریزه بدون گوشت برای ۴ تا 5 نفر
- کشک پاستوریزه حدود نیم کیلو
- آب یا دوغ حدود 4 لیوان یا دو لیتر (به دلخواه)
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- سیر ۲ حبه (یه دلخواه)
- نعنا خشک ۴ قاشق غذاخوری
- گردو ۲ پیمانه (اگه نداشتید حذف کنید)
- زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری سرپر
- فلفل سیاه به میزان لازم
- نمک درصورت نیاز
دستور پخت کله جوش با کشک پاستوریزه بدون گوشت
برای شروع ابتدا پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید.
سپس پیاز رو داخل یک قابلمه بریزید و با حرارت ملایم کمی تفت بدید تا آبش کشیده بشه و سبک بشه.
بعد کمی که پیاز خشک شد کمی روغن و به دلخواه مقداری کره اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید تا تغییر رنگ بده و کمی طلایی بشه.
سپس سیر رو که ریز خرد کردید یا ریز رنده کردید رو اضافه کنید. (سیر رو میتونید حذف کنید و در دستور اصلی کله جوش نیست.)
ادویهها و نعنا خشک رو هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی تفت بدید تا اندازهای که عطر ادویه آزاد بشه تفت بدید.
اگه زیاد تفت بدید نعنا خشک تلخ میشه.
در ادامه کشک پاستوریزه و دوغ رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به آرومی هم بزنید تا با هم خوب مخلوط بشن و کشک در دوغ حل بشه.
دوغ رو میتونید حذف کنید و در دستور اصلی کله جوش نیست. به جای دوغ میتونید از آب استفاده کنید.
سپس مخلوط کشک پاستوریزه و دوغ رو (به دلخواه به همراه گردوی خرد شده) به پیاز داغ اضافه کنید و مواد رو مرتب هم بزنید و همین که خواست شروع به جوشیدن کنه حرارت رو خیلی کم کنید.
این مرحله از درست کردن کله جوش مهمه چون که اگه لحظهای حواستون نباشه، دوغ میبره و کله جوش خراب میشه.
بعد رسیدن به مرحله جوشیدن، کمی از کله جوش رو مزه کنید و اگه به نمک نیاز داشت، اضافه کنید. سپس درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت کم حدود ده دقیقه زمان بدید تا کله جوش جا بیفته و آماده بشه.
بعد از گذشت ده دقیقه کله جوش رو به همراه سبزی خوردن، پیاز و نون خشک محلی یا هر نونی که دوست دارید سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فت و فن های تهیه کله جوش با کشک پاستوریزه بدون گوشت
- برای مزه بهتر پیشنهاد میکنم که از دوغ سنتی و کمی ترش استفاده کنید.
- اگه از گردو استفاده میکنید، گردو رو به قدری خرد کنید که زیر دندون احساس بشه.
- برای طعم بهتر میتونید گردوی خرد شده رو قبل از اضافه کردن کمی تفت بدید.
- توجه داشته باشید که زیاد تفت دادن گردو باعث تلخی میشه.
- اگه نعنا رو زیاد تفت بدید زود میسوزه و تلخ میشه.
- میتونید به جای دوغ از آب استفاده کنید. (به نظر من استفاده از دوغ باعث میشه کله جوش خوشمزهتر بشه)